2022-09-23 11:52:01

Michael Schjønberg jagter titel: Der er en eufori

Færøske 07 Vestur har spillet sig frem til semifinalerne i pokalturneringen, og nu går holdet benhårdt efter titlen, siger Michael Schjønberg til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Michael Schjønberg er cheftræner for færøske 07 Vestur i den bedste færøske række. I ligaen er mandskabet placeret som nummer seks, men i pokalturneringen har mandskabet gang i et stort resultat. 

Holdet har nemlig spillet sig frem til pokalturneringens semifinaler, hvor modstanderen dog er det suveræne tophold Klaksvik, der allerede har vundet mesterskabet med fire runder igen. 

Første opgør endte 2-2, men Michael Schjønberg siger til bold.dk, at holdet går efter at tage fusen på topholdet og spille sig et skridt tættere på triumfen.

- Vi har rykket os, og der er en eufori. Vi har mange fans på udebane, hvilket ikke er normalt heroppe. Vi har lavet en stemning, og folk kan godt lide at gå til fodbold. 

- Rent pointmæssigt kunne vi måske godt have nogle flere. Vi er nummer seks og har fire kampe tilbage. Der er ikke langt ned til stregen. Målet var inden sæsonen, at vi skulle forblive i rækken, fordi andet år er altid det sværeste. 

- Vi er semifinalen i pokalen mod Klaksvik. Vi mangler at spille en kamp, og den første spillede vi 2-2. Det har klubben heller ikke prøvet før. Det er positivt og spændende. Jeg kan godt lide at arbejde med fodbold og unge mennesker. Færøerne er selvfølgelig lidt langt væk fra Danmark, men fodboldjobs hænger ikke på træerne.

Hvad betyder pokalturneringen for jer?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den betyder meget for spillerne og vores fans, at vi viser, at vi godt kan være med. Da vi trak Klaksvik, tænker vi: ’Argh okay’, men efter den første kamp tror jeg, at vi er det eneste hold, der har scoret to mål mod Klaksvik. Vi viser, at vi godt kan være med, men vi skal levere vores ypperste, hvis vi skal i finalen, siger Michael Schjønberg til bold.dk og tilføjer:

- Det er ikke olympiaden, hvor det bare er stort at være med. Vi spiller for at vinde. 

Danskere gør det godt

Inden den står på returopgøret i pokalturneringen, skal Schjønbergs tropper spille en enkelt kamp i ligaen. 

Den tidligere landsholdsspiller råder over flere danskere i truppen, og de har gjort det rigtig godt, mener cheftræneren. Den tidligere Esbjerg-spiller Mads Borchers har blandt andet scoret ti mål i ligaen.

- Jeg synes, at danskerne gør det, som de er her for. De er med til at gøre en forskel. Man kan godt se, at de kommer fra nogle akademier og har levet i mere professionelle miljøer end spillerne heroppe. 

- Det er det, som vi gerne have, at de kommer og lærer og er med til at gøre spillerne heroppe bedre. Hvis man skal lave en række med ti hold, og der er 56.000 indbyggere, så er det svært. 

- Jeg synes, at Mads Borchers gør godt, og Mathias Voss har været ekstremt god. Daniel Obbekjær, som vi har fået fra Canada, gør det også godt. Rasmus Knudsen fra Næsby gør det også godt, så de udfylder de sko, som de skal og er med til, at vi bliver bedre og flytter os hele tiden, siger Michael Schjønberg til bold.dk. 

Returopgøret mellem 07 Vestur og Klaksvik bliver spillet 5. oktober. 

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0