2022-05-22 07:30:02

AaB vil spolere guldfest igen: Ligger fint til os

Kristoffer Pallesen tror på, at AaB kan lægge en dæmper på endnu en guldfest og sikre sig Europa i Parken.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

FCK

3 - 0

AaB

AaB ligger inden sidste spillerunde af mesterskabsspillet på fjerdepladsen, men både Brøndby og Randers kan overhale nordjyderne på målstregen.

Søndag spiller AaB ude mod FC København, mens Brøndby, der har samme pointantal, tager imod Silkeborg, og Randers med to point op til AaB gæster FC Midtjylland.

AaB-backen Kristoffer Pallesen er helt klar over scenarierne.

- Det er jo rimelig simpelt; vi skal lave et bedre resultat end Brøndby gør, og så skal vi også holde lidt øje med, hvad Randers finder på. Alt er i den grad på spil i sidste runde.

- Vi mangler nogle vigtige spillere, så vi bliver sat på en prøve, men jeg er helt sikker på, at vi får sat et fint hold på banen, som har en mulighed og helt sikkert også en tro på, at vi kan lave et resultat, der er godt nok til at få en fjerdeplads, siger Pallesen til bold.dk.

AaB må mod FCK undvære Iver Fossum, Rasmus Thelander og Daniel Granli grundet karantæne, mens flere profiler er tvivlsomme grundet skader.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -AaB vil spolere guldfest igen: Ligger fint til os
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Holder øje med Brøndby

AaB har fokus på at slå FCK, men holder naturligvis også øje med, hvordan det går mellem Brøndby og Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er sikker på, der bliver lagt en strategi for, hvordan det bliver grebet an, men uanset hvad er jeg sikker på, at nogen holder øje med det. Om vi får det direkte at vide under kampen, ved jeg ikke, og jeg ved faktisk heller ikke, om det er noget, der bliver smidt ud over højtalerne på stadion. 

- Så kan det nok være lidt svært at undgå, men selvfølgelig skal vi holde øje med det, for det vil være fuldstændig åndssvagt at kaste sig ud i kamikaze-angreb, hvis uafgjort kan vise sig at være nok. 

- Når det er sagt, bliver vores mindset nødt til at være, at vi går ind til kampen for at vinde, for hvis man går ind med mindsettet om, at uafgjort er nok, så ender det sjældent godt, siger Pallesen.

AaB's målscore er plus fem, mens Brøndby har minus to, så hvis nordjyderne henter minimum samme antal point som de blågule på sidste spilledag, bør det være nok til at sikre fjerdepladsen.

Den giver adgang til Europa Playoff, hvis OB vinder pokalfinalen, mens fjerdepladsen vil gå direkte i Europa, og femtepladsen skal i playoff, hvis FCM vinder pokalen.

Deja-vu i guldfest?

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste spillerunde af 2019/20-sæsonen sluttede AaB sæsonen af ud mod FC Midtjylland, som på daværende tidspunkt var sikret mesterskabet.

Her vandt nordjyderne 2-1, og Kristoffer Pallesen håber på en lignende oplevelse i Parken søndag.

- Hvis man kigger lidt tilbage, var vi faktisk også en del af en guldfest for et par år siden, hvor vi endte med ikke at punktere festen, men vi vandt i hvert fald derude. Det var også med et hold, der var lidt udfordret på mandskab, så vi tror helt sikkert på, at det kan lade sig gøre. 

- Truppen er rigtig god, og det er nok ikke alle, der regner med, at vi tager til Parken og laver noget, fordi FCK virkelig er feststemte og skal vise, at de er danske mestre, men jeg tror, det ligger fint til os, siger Pallesen til bold.dk.

Alle tre kampe i sidste runde af mesterskabsspillet afvikles klokken 17 denne søndag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

FCK

3 - 0

AaB

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0