2021-02-09 07:00:02

Gaarde vil bruge sportschefserfaring i nyt job

Allan Gaarde har fået fremtiden på plads efter sit AaB-exit. Han vil hjælpe sportsklubber med rekruttering og rådgivning

Artiklen fortsætter efter annoncen

AaB sagde i oktober 2019 farvel til deres daværende sportsdirektør Allan Gaarde, og siden har den 46-årige klubmand overvejet grundigt, hvad fremtiden skal bringe.

Det er nu faldet på plads. Han er således blevet partner i den lille rekrutterings- og rådgivningsvirksomhed Onenexus, fortæller han til bold.dk.

- Jamen efter en god restitutionsperiode, og så skulle jeg lige være far igen, begyndte jeg at overveje, hvad jeg skulle bruge min tid på, og om sporten fortsat skulle have en betydning i mit liv. Det skal den. Jeg vil gerne bruge den erfaring og de kompetencer, som jeg har oparbejdet i branchen som blandt andet sportsdirektør i AaB, siger Allan Gaarde og tilføjer:

- Nu springer jeg fuldt ud i det som partner i firmaet, som har aner tilbage fra 2011. Jeg har været lidt i gang i nogle måneder og lavet konsulentydelser og nogle foredrag. Nu bliver det 100 procent. Mit og vores hjerte banker for at kunne hjælpe ledere og organisationer i sportens verden med at få succes i form af rekruttering og rådgivning.

Det er særligt i forbindelse med trænerskifter, at Allan Gaarde og Onenexus har set et hul i markedet i forhold til rekrutteringshjælp.

- Jeg har selv oplevet, at rekruttering af eksempelvis cheftrænere er en kompleks størrelse. Det har en kæmpe betydning for klubberne, at du har rekrutteret rigtigt. Træneren har en helt særlig rolle og er helt afgørende for dine resultater og dermed også din økonomi.

- Men når man skal finde en ny træner, bevæger man sig ud i et univers, som er ekstremt  eksponeret. Så den planlægning og proaktivitet omkring, hvem skal tage over, når en træner ikke skal være der længere, den er kompleks at håndtere for en ledelse i hverdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis man ved, at man snart skal i gang med at finde en ny, er det svært at gøre forarbejde. Kommer det ud, skaber det mange kurrer på tråden i samarbejdet med den nuværende og kan koste på tilliden til spillertruppen. Det er en kæmpe udfordring at planlægge den del, og det er svært at gennemføre diskret. Det har vi set mange eksempler på. Ikke kun med fyringer, men også ved kontraktudløb eller stop af personlige årsager, siger Allan Gaarde og fortsætter:

- Det er en ekstremt vigtig proces, der bare er svær at håndtere rettidigt. Man er så sårbar på de her positioner, at man er nødt til løbende at gøre sit forarbejde. Men man skal have overblikket over markedet, og det kan være svært som direktør og sportschef. Det kræver samtidig masser af tid og fokus, og det er alt sammen noget, som vi kan levere.

- Da jeg var sportschef i AaB, kunne jeg jo ikke se træninger i andre klubber, selvom det er nyttigt at se en person arbejde inden. Det ville se underligt ud. Du skal have nogen til det, som er uvildige og arbejder diskret. Det er det, vi kan, og som kan sikre en bedre rekrutteringsproces.

- Omsætningshastigheden på trænere i Danmark er cirka halvandet år. Det er ret højt i europæisk kontekst. Så der er ikke langt fra ansættelsen til, at man skal sige farvel igen, men målet for os er, at der kommer en større kontinuitet. Et bedre match over tid. Det er afgørende for at få succes, tror vi.

Behov for sparring

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover rekruttering vil Allan Gaarde også forsøge at sælge ekstern rådgivning og sparring ind til sportsklubber i ind- og udland. Noget han selv godt kunne have haft brug for i sin tid som sportschef i AaB, fortæller han.

- Jeg tager erkendelsen af, at man ikke kan alt selv. Der er ofte et behov for at tage andre ind. Mængden af arbejdsopgaver er ofte uendelig, og der er brug for, at andre kan hjælpe med at aftage og sparre.

- Der er et behov for en sparringspartner, som er fortrolig og udenfor din organisation. Der er altid noget på spil i en organisation, og kompleksiteten og presset bliver større og større. Det måtte jeg selv erkende, og derfor brugte jeg folk udenfor sportsbranchen for eksempel i form af tidligere chefer.

- De var enormt dygtige, men de kender ikke konteksten. Det er en kæmpe fordel, at vi ved, hvordan det er. Ens dilemma er sjældent unik. Vi tror på, at vi kan hjælpe, og at markedet i sportsbranchen er så modent, at klubberne tør tage noget eksternt ind, siger han.

Om den nye levevej også betyder et endeligt farvel til at blive sportschef igen, tør Allan Gaarde dog ikke at spå om.

- Man skal aldrig skal sige aldrig, men det der driver mig nu er at være med til skabe noget i fællesskab med andre, der har samme vision om at gøre en forskel i sportsbranchen. 

- Mine to kollegaer Carsten Albreksten og Morten Seeberg har allerede opbygget en god virksomhed, og det giver mig en enorm energi at være en del af, for jeg kan se, at vi kan gøre en forskel i branchen. Det er, hvad jeg tænker lige nu. Nu er jeg bare all in på det her, siger han.

Allan Gaarde nåede seks år som sportschef i AaB, inden han blev afskediget og sidenhen afløst af norske Inge Andre Olsen. 

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0