2023-06-03 09:00:00

Rinne følger AaB tæt: Det var ikke optimalt for Theo

Jacob Rinne krydser fingre for AaB's overlevelse og støtter Theo Sander, der ifølge Rinne kom frem i en utaknemmelig situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

AaB

0 - 1

SIF

Det meste af Aalborg og omegn holder vejret, da det denne lørdag skal afgøres, om AaB også i næste sæson spiller i 3F Superligaen eller ej.

Flere tusinde kilometer væk i Saudi-Arabien følger den tidligere AaB-keeper Jacob Rinne også med.

- Jeg prøver at se alle de kampe, jeg kan. Det har været noget pis, men jeg håber fandeme, at de klarer det. 

- Inden slutspillet tænkte man, at det så sort ud, men lige nu kan jeg ikke se noget andet, end at de klarer det, siger Rinne til bold.dk.

AaB tager imod Silkeborg og kan med en sejr sikre sig overlevelse, mens uafgjort kun vil være nok, hvis AC Horsens og Lyngby også spiller uafgjort.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Rinne følger AaB tæt: Det var ikke optimalt for Theo
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Et nederlag vil med sikkerhed sende AaB ud.

Utaknemmelig position og situation for Theo
Jacob Rinne forlod AaB forud for denne sæson, og han kunne i første omgang se Josip Posavec vogte buret for nordjyderne, men ret hurtigt erobrede Theo Sander pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nu 18-årige keeper kom uheldigt i fokus med nogle store fejl, men Rinne mener bestemt ikke, man skal klandre Theo Sander.

- Det er en utaknemmelig position og situation, han kom ind i. Det kørte ikke helt for klubben både på og uden for banen med trænerskift og alt det.

- Det er ikke helt optimalt for en så ung spiller som Theo, men der er overhovedet ingen tvivl om, at han er en sindssygt talentfuld målmand og nok skal få stor succes på et tidspunkt.

- At Theo Sander skulle bære et ansvar for, hvad der er sket i AaB, synes jeg, er meget, meget hårdt. Selvfølgelig har der været nogle situationer, hvor han har kostet et mål, men hvad kan man forvente af så ung en målmand, hvis man ikke giver ham tid og tilpasning, siger Rinne.

På det seneste har tyske Nico Mantl i stedet fået chancen i målet.

Savner AaB-tiden
Personligt spillede Jacob Rinne i AaB i fem år og er den udlænding med flest kampe i den bolsjestribede trøje nogensinde - 168.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om han nu trives i Saudi-Arabien, savner Rinne også tiden i AaB.

- Det er jo blevet som et andet hjem for min kone og jeg. Vi fik to børn og blev gift, men vi boede der. Jeg spillede for AaB i fem år og havde nok de bedste år af min karriere der, så selvfølgelig ser jeg tilbage på det som en helt fantastisk tid i mit liv, og sådan vil det altid være. 

- Jeg er mest skuffet over, at jeg ikke nåede at vinde nogen pokaler med AaB, men alt i alt var det en fantastisk tid, siger Rinne til bold.dk.

Læs et længere interview med svenskeren om valget af Al-Fateh, det etiske overvejelser, en kæmpe lønforhøjelse og hele situationen i Saudi-Arabien her.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

AaB

0 - 1

SIF

7 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce