Der sker ting og sager i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad.
Tirsdag kom det nemlig frem, at Aarhus-klubben har valgt at sælge 55 procent af klubben til den nigerianske IT-iværksætter Shola Akinlade.
Investeringen i Aarhus Fremad foretages af Akinlades amerikanske firma Decimal Sports, Inc.
bold.dk har interviewet Aarhus Fremad-direktør, Lars Kruse, om den store beslutning.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft et projekt på lånt tid med en eksisterende ejerkreds med mig, som har holdt hånden under projektet, så vi har haft et ønske om at finde en løsning, så der kunne komme nogle flere ind, der måske kunne se nogle synergier i at være medejer af en klub som vores.
Kruse fortæller, at Akinlade kommer med en god sum penge til 2. divisionsklubben, der svarer til plus fem millioner kroner.
Artiklen fortsætter efter billedet

- I vores seneste årsregnskab var der underskud på 2,5 millioner kroner, så hvis du ganger det med en to-tre stykker, så det er mange penge for en lille klub.
Har han været med til at redde klubben grundet sit økonomiske bidrag?
- Det gør, at vi i hvert fald ikke er så afhængig af den sportslige udvikling som før.
En af de mest succesfulde
Aarhus Fremad-direktøren siger, at klubben stadig har medbestemmelse i beslutninger på trods af salget af aktiemajoriteten.
- Vi er sikret af en model, hvor vi stadig har nogle vetorettigheder, og vi kan egentlig holde kulturen under kontrol, så det kan ikke løbe helt løbsk, ikke fordi jeg ser det som et issue, men man skal være sikker.
Nigerianeren henvendte sig første gang i midten af december, og her var det mere med positiv nysgerrighed end skepsis, der fyldte hos Kruse.
- Det startede som en løs snak. Han er IT-mand, og jeg kommer selv ud af olie- og gasbranchen i forhold til, hvordan man driver en virksomhed. Det startede egentlig med det. Der var god kemi, og vi så tingene ens. Jeg har set ham mere som person end nationalitet.
Da bold.dk spørger ind til tidligere skrækeksempler i dansk fodbold med udenlandske ejere blandt andet i Jammerbugt FC, så har direktøren stor tiltro til Akinlade.
- Jeg synes, at man skal kigge på dem, der har valgt at sælge frem for at købe. Vi har gjort vores benarbejde og lektier godt. Shola er en god fyr med værdierne på det rette sted, og jeg har brugt en masse tid med ham.
- Han har været i Aarhus et par gange, og jeg har talt meget med ham. Når han kan lave samarbejde med Stribe og Visa og være oplægsholder på Harvard, så må han være god nok til Fremad.
Nigerianere kan komme til Aarhus
Nigerianerens indtog i Aarhus Fremad kommer ikke til at have indflydelse på kort sigt, men planen er også, at Aarhus Fremad skal hjælpe Akinlade med at drive hans fodboldklub, Sporting Lagos.
- På den korte bane fortsætter vi bare, men det giver en ro i forhold til det længere perspektiv. Der har også været en stadiondebat i Aarhus, som jeg har ikke blandet så meget i, så det har også noget at gøre med, at vi ikke har vidst hvor langt perspektiv, som vi har haft.
- Jeg synes, at det ville have været hyklerisk at tage en masse til Riisvangen, hvis man skulle afvikle kontraktfodbold om et år. Vi kan stille og roligt begynde at kigge langt frem, så vi kan lave plan for klubben, siger Lars Kruse og fortsætter.
- Tanken er, at vi skal være med til at hjælpe ham med at skabe en klub. Den klub skal så have et niveau, at vi på et tidspunkt kan sende en spiller eller to til Aarhus.
Kruse nævner, at Akinlade har kastet sin kærlighed på dansk fodbold, og i starten var Kruse faktisk ved at sende ham videre til en anden klub.
- Jeg foreslog faktisk ham at købe en anden klub i 2. division. Der er også nogle andre klubber, der er interessante.
- For Shola har det også vigtigt, at den eksisterende ledelse fortsætter, siger Lars Kruse til bold.dk og tilføjer, at modellen for opkøbet er godkendt af DBU og Divisionsforeningen.
Aarhus Fremad topper 2. division.