2022-11-28 18:41:37

Ny AB-ejer til bold.dk: Vi vil skabe landsholdsspillere!

2. divisionsklubben AB er blevet solgt til et udenlandsk konsortium, og den nye direktør fortæller i dette interview om ejernes plan med klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I slutningen af 1990’erne og i starten af 00’erne var AB en fast del af toppen af dansk fodbold. I forsvaret styrede René Henriksen tropperne, på midtbanen løb Peter Rasmussen utallige kilometer, og i front var det på skift Superliga-legender som Heine Fernandez, Christian Lundberg, Chris Hermansen og Abdul Sule, som scorede målene.

På bundlinjen i de glade AB-dage står to bronzemedaljer og tre pokalfinaler - herunder den store triumf i 1999.

Det er drømmene om igen at blive en del af de gode selskab, som blandt andet har fået Five Castles Football Group LLC (FCFG) til at købe klubben, fortæller AB’s nye direktør Erik Stover til bold.dk:

- Da vi startede processen, kiggede vi bredt på diverse lande, men efter noget research, indstillede vi kikkerten mod Danmark. Vi elsker landet og fodboldkulturen, og derefter gjaldt det om at finde en klub med en stor historie og et stort potentiale, som ville give mening at investere i.

- Vi rakte ud til og havde snakke med fem-seks klubber fra NordicBet Ligaen og 2. division, men ret hurtigt fandt vi ud af, at AB var den bedste mulighed, fortæller Eric Stover til bold.dk.

Den tidligere direktør i Red Bull New York understreger igen og igen, at FCFG er indstillet på det lange, seje træk. Ingen forhastede beslutninger og ingen hensigt om, at ægteskabet mellem investorgruppe og klub skal være kortvarigt.

Artiklen fortsætter efter billedet

2. division -Ny AB-ejer til bold.dk: Vi vil skabe landsholdsspillere!
Foto: AB Forever

- Vi vil bygge et stærkt fundament til langsigtet succes. Dette handler ikke om at smide nogle penge i en klub og enten sælge eller forlade den hurtigt igen. Vi ønsker at være her længe.

- Klubben har tidligere tilhørt toppen af dansk fodbold, og det fortæller os, at potentialet er der, hvis vi træffer de rigtige beslutninger og de rette investeringer. Og på den måde bringe klubben tilbage til toppen af dansk fodbold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor stor er jeres tålmodighed?

- Så længe, som det måtte tage. Vores investering er anderledes end andres investeringer i fodboldklubber. Vores gruppe har erfaring med branchen og med at arbejde i forskellige funktioner i den. 

- Vi er fokuserede på græsrods-delen. På at bygge klubben op fra bunden, knytte os til lokalsamfundet, udvikle lokale, kommercielle samarbejder, og den slags tager tid. 

- Vi kommer til at ansætte lokale Gladsaxe-borgere til at arbejde på kontoret og kommer til at tiltrække de bedste unge spillere fra området ved at skabe et af de bedste akademier i Danmark.

- Man kan ikke kravle til toppen over natten, så vi er der for det lange, seje træk.

Hvad er den ultimative drøm?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle, der er i denne branche, drømmer om at vinde trofæer. Og vi drømmer da også om titler og anerkendelse. Men vores fokus er mere på græsrødderne og genopbygge klubben på en bæredygtig måde og tilbage til, hvor den hører til, så vi om 10-20 år kan videreføre klubben til nye ejere eller til vores børn.

- Jeg bliver lykkelig den dag, hvor moderklubben AB har opfostret en spiller gennem systemet og ind på førsteholdet. Og derfra videre på det danske fodboldlandshold. Når vi har skabt den spiller, vil jeg få følelsen af succes, siger Eric Stover til bold.dk.

Konkurrencen er ekstrem hård med klubber som Brøndby, Lyngby, FC København og FC Nordsjælland lige om hjørnet. Hvad vil I gøre for at tiltrække og fastholde talenter, så de ikke smutter til en af de større klubber med veldokumenterede akademier?

- Jeg ved, at konkurrencen er brutal, og at det vil tage tid at genetablere et akademi, der vil gøre det til et af landets bedste. Men vi elsker konkurrence, og vi glæder os til at tage den op, siger Stover.

Senere på aftenen bringer bold.dk anden del af interviewet, hvor den nye AB-direktør fortæller, hvorfor AB ikke havner i samme kaos, som man de seneste år har set andre danske klubber med udenlandske investorer havne i.

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0