2022-06-28 13:36:02

Opfylder ikke krav: Ny 3. div-klub tvinges væk

Tårnby Stadion, der er AB Tårnbys hjemmebane, opfylder ikke Divisionsforeningens krav for divisionsfodbold, og derfor skal klubben til Vestamager Idrætsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AB Tårnby skal prøve kræfter med 3. divisionsfodbold i den kommende sæson, da mandskabet strøg til tops i Danmarksserien Pulje 2. 

Tårnby-klubben huserer normalt på Tårnby Stadion, men nu ser det ud til, at AB Tårnby bliver nødt til at rykke ud på Vestamager Idrætsforening, da Tårnby Stadion ikke overholder Divisionsforeningens krav for at kunne spille divisionsfodbold. 

Ifølge en stadioninspektionsrapport, som Divisionsforeningen har foretaget på Tårnby Stadion, fremgår det, at stadionet ikke opfylder kravet om en banestørrelse på 105 x 68 meter. 

Derudover overholder stadionet ikke sikkerhedsafstanden i forhold til græsarealet på to meter på langsider samt tre meter bag baglinjen. Sikkerhedsarealet kan godt være andet end græs, dog ikke kanter eller niveauforskel. Det skal i alt være 111 x 72 meter.

Derfor er Divisionsforeningens konklusion, at Tårnby Stadion ikke kan bruges til afvikling af 3. divisionskampe. 

AB Tårnby-direktør Daniel Gadegaard siger til bold.dk, at han ærgrer sig over, at stadionet ikke opfylder kravene. Klubben fik en dispensation til at bruge Tårnby Stadion i 2015/2016-sæsonen samt første halvdel af 2020/2021-sæsonen, men den dispensation kan ikke forlænges. 

- Der er en historik fra 2015/2016, hvor man fik lovning fra kommunen, at man ville udbedre stadion, så de forskellige krav kunne udbedres. Man fik så en dispensation af Divisionsforeningen til at spille på banen. Lige pludselig fik Tårnby Kommune en åbenbaring om, at der skulle gøres mere ved stadion, og det blev lige pludselig taget af bordet, siger Daniel Gadegaard til bold.dk og fortsætter:

- Det er desværre det klassiske rundt omkring i kommuner. Vi fik en dispensation på et halvt år, og så spillede vi i Vestamager resten af sæsonen. Nu skal vi spille i 3. division, og der skal vi opfylde nogle krav, som klubberne er blevet enige om, og det er enormt fint. Jeg har haft en fantastisk dialog med Divisionsforeningen, og de lavede en stadionrapport. Det hele bunder i, at vores bane er for lille, og selv græsarealet er for lille. 

- Man vil skulle tage lidt af løbebanen. Vi snakkede til at starte med, at det kun var betonkanten, som man skulle pille op, og det er en bekostning nok i sig selv, og så kunne man opfylde kravet. Alt var fint, indtil vi tog målebåndet frem, og der var tre meter for kort på langs og på tværs. Der skal se findes halvanden meter på hver side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Nordentoft Lauridsen, der er Kultur- og Fritidschef i Tårnby Kommune, fortæller til bold.dk, at han ikke er bekendt med, at kommunen har lovet AB Tårnby noget. En af udfordringerne ved Tårnby Stadion er løbebanen, der er løber rundt om fodboldbanen.

- Jeg er nu ikke bevidst om, at klubben er blevet stillet noget i udsigt, men det betyder ikke, at jeg ikke vil formidle de ønsker, som de må have. Vi har et møde på fredag for at samle op. Det, som vi havde håbet på, var i vores stille sind, at den nye rapport fra Divisionsforeningen var mere fleksibel, så den kunne komme frem til politisk godkendelse i forhold til et eller andet udbedringsbeløb, men det er der ikke. 

- Ham fra Divisionsforeningen har nok strakt sig, hvad han kunne. Græsarealet er for lille, og den store udfordring er, at der er en bane uden om. Det må vi tage til efterretning. Henvisningen til AB Tårnby er som senest, at de må spille deres 3. divisionskampe ude på Vestamager Idrætsanlæg, siger Jens Nordentoft Lauridsen til bold.dk. 

Kritisabelt

AB Tårnby-direktøren slår fast, at der er en fin dialog med Tårnby Kommune, men Gadegaard mener, at det er kritisabelt, at der ikke er blevet gjort noget ved Tårnby Stadion. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, som der har været knapt så fint, er, at man som kommune ikke har gjort noget ved det, da man lovede det for nogle år tilbage. Så havde vi ikke stået i den her situation, hvor man har udskudt tingene. Det, synes jeg, er kritisabelt. 

- Nu er der kommet nye folk i Kultur- og Fritidsudvalget, og de skal også have ros for deres tilgang, men jeg vil dog rette en stor kritik af det, som har været. Kommunen har ikke gjort de ting, som de har lovet til at starte med, siger Daniel Gadegaard til bold.dk, der tilføjer, at det vigtigste er, at stadionet lever op til kravene, og så kan andre forbedringer komme efter. 

Kultur- og Fritidschefen i Tårnby Kommune fortæller, at udbedringerne af Tårnby Stadion dog ikke er lige til.

- De forbedringer, som gør, at de kan spille i 3. division, er af en karakter, som man ikke lige kan håndtere. Senest, vi snakkede, var det fem-syv millioner kroner. Dem har vi ikke liggende i en skuffe. Havde det drejet sig om 300-400.000 kroner, så havde det været en lettere sag politisk set. Det er en politisk beslutning, om man ønsker at prioritere, siger Jens Nordentoft Lauridsen til bold.dk og tilføjer: 

- Tårnby Kommune er den kommune i landet, der bruger flest penge på idrætsfaciliteter. Det gør det ikke lettere at komme videre, da vi i forvejen bruger pænt mange penge. 

Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, fortæller til bold.dk, at Divisionsforeningen er åben for at tage et kig på Tårnby Stadion, hvis klubben ender med at opfylde kravene. Han fortæller ligeledes, at det er klubbens ansvar at lave et budget for, hvad ændringerne vil koste.

- Vi er altid åbne. Det er altid sådan, at man skal spille på et sted, der opfylder kravene. Hvis man får udbedret de ting, så det opfylder kravene, så er man selvfølgelig velkommen til at komme tilbage på sit eget stadion for at spille, siger Claus Thomsen til bold.dk. 

Nu ser det dog ud til, at AB Tårnby skal spille 3. divisionsfodbold på Vestamager Idrætsanlæg, og så skal klubben have en dialog med Tårnby FF, der tabte kampen om oprykningen til AB Tårnby, om brugen af mandskabets hjemmebane Uganda Ground på Ugandavej. 

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0