2023-01-24 15:24:00

Buus vil med på bølgen: Vi skal tage røven på folk

Jacob Buus sætter i et interview med bold.dk ord på skiftet hjem til AC Horsens og letter på hatten for klubbens udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

lørdag 11. feb

ACH

vs

KAL

Efter en kaotisk tid i belgiske Beveren er Jacob Buus vendt hjem til trygge rammer.

Det har den 25-årige højreback fundet i sin tidligere klub AC Horsens, hvor han mandag blev præsenteret på en kontrakt til 2026.

Buus forlod klubben i 2021, men har løbende været i dialog med særligt cheftræner Jens Berthel Askou.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at næsten siden jeg skiftede tilbage Belgien, har jeg stadig haft lidt kontakt med Berthel. Han fulgte med i, hvordan det gik mig, og jeg fulgte, hvordan det gik Horsens. Der var ikke mere end det i det, men bare sådan en sund kontakt.

- For et par dage siden kom Horsens meget konkret, og timingen var bare helt rigtig, og så gik det stærkt. Fredag forhandlede vi kontrakt med Horsens, og lørdag forhandlede vi ophævelsen på plads i Beveren, og så fløj jeg hjem og skrev under søndag, siger Jacob Buus til bold.dk.

Han er altså vendt hjem på en fri transfer.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Buus vil med på bølgen: Vi skal tage røven på folk
Foto: AC Horsens

Vil ride med på bølgen
AC Horsens hentede i efteråret 22 point i 17 kampe og har således blot to point op til top seks med fem kampe tilbage af grundspillet.

- Jeg kunne jo se, at holdet har gang i en flot sæson, og jeg synes, der er sket en rivende udvikling, siden jeg var der sidst. Det vil jeg gerne være en del af, siger Buus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havde du andre muligheder end Horsens her og nu?

- Der har da været lidt, men ikke så konkret som det, Niels Erik kom med. Der har været nogle, der ville se det lidt an, men jeg havde bare en følelse af, at jeg gad ikke mere usikkerhed nu.

- Nu har jeg været i så meget usikkerhed, så jeg havde brug for noget stabilitet i hovedet efter de seneste seks-syv måneder. I Horsens kender jeg klubben, staben og alt omkring det, og så skal jeg være helt ærlig og sige, at jeg synes virkelig, at Horsens har taget nogle kæmpe skridt, siden jeg var der sidst.

- Jeg gad godt være med på den bølge, og det kan godt være, at klubben siger det anderledes, men jeg lægger ikke skjul på, at jeg synes, det kunne være fedt at se, om man kan pushe for at komme endnu højere i tabellen, altså tage røven på folk og virkelig levere et godt forår.

- Jeg synes, vi har en megagod trup med mange forskellige tangenter at spille på, og ingen pladser er givet – heller ikke for mig. Man er virkelig nødt til at præstere for at få en plads på holdet, siger Buus.

Skal også kigge på AaB
Selvom Horsens altså kun har to point op til en plads i mesterskabsspillet, har Jacob Buus også respekt for nedrykningsstregen, som AaB ligger under.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordjyderne har forstærket sig en del denne vinter, og derfor kigges der både op og ned i Horsens.

- Jeg ved ikke, om jeg decideret vil sige ordene, at vi går efter top seks, men vi kan lige så godt kigge opad som nedad. Det er klart, at vi er Horsens med et bestemt budget og alt det her, og der er jo ikke gået vores næse forbi, at en klub som AaB virkelig har oprustet.

- Vi er nødt til også at kigge den vej, men vi tager en kamp ad gangen og har en kæmpe tro på os selv, og det er med rette, synes jeg.

- Du kan ikke længere bare sige, at Horsens er sådan et dødboldhold eller et hold, du bare kører over, for det gør du altså ikke. Der er meget mere nu, end da jeg var der sidst, siger Jacob Buus til bold.dk.

Buus nåede 27 kampe for AC Horsens, inden han blev solgt til Beveren for halvandet år siden.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

lørdag 11. feb

ACH

vs

KAL

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0