1. Division -Falkesgaard vil hjælpe Bangkok United i ACL
2018-01-30 08:37:01
Foto: Bangkok United

Falkesgaard vil hjælpe Bangkok United i ACL

Michael Falkesgaard glæder sig til at være førstemålmand i Bangkok United og forhåbentlig hjælpe holdet til kvalifikation til den asiatiske Champions League.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Michael Falkesgaard er denne vinter rykket fra FC Midtjylland til den thailandske klub Bangkok United, og målmanden nåede ikke et eneste minut for midtjyderne.

Hos 26-årige Falkesgaard fylder forventningens glæde over sit thailandske eventyr dog mere end skuffelsen over manglende spilletid hos FC Midtjylland.

- Alle spillere er skuffede, når de ikke spiller, men mine konkurrenter har gjort det godt. Jeg har selvfølgelig ikke opnået det, jeg ville i Danmark, men den her mulighed var svær at sige nej tak til, siger Falkesgaard til bold.dk og uddyber om klubskiftet:

- Det er jo selvfølgelig en stor ting at skulle flytte til den anden side af jorden, Men de kontaktede mig og sagde, de stod og manglede mig, og at jeg var deres ønskespiller, og efter min start i FC Midtjylland ikke var, som jeg havde forventet, synes jeg, det var en interessant mulighed for mig.

Tiltrængt rolle som førstekeeper
Michael Falkesgaard er tiltænkt en rolle som førstekeeper i Bangkok United, og det er tiltrængt for målmanden.

- Det bliver fedt at prøve at spille en hel sæson, hvis jeg får lov til det, siger Falkesgaard med et smil.

- Det er selvfølgelig noget, jeg har savnet. Det at være en vigtig del af et hold og spille kampe fast, så det glæder jeg mig til.

- De er meget ambitiøse, og det er en af topklubberne hernede. De håber at gøre tilløb til at kvalificere sig til den asiatiske udgave af Champions League, fortæller Falkesgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bangkok United var i sidste sæson det hold, der scorede flest mål i rækken - 97 styk i 34 kampe - og derfor er der fokus på at styrke defensiven.

- Det var den af topklubberne, der lukkede flest mål ind i sidste sæson (57 mål, red.), så de har brug for en bedre defensiv, for offensiven fungerer. Det skal jeg forhåbentlig hjælpe til.

Tolk til træning og stor fodboldinteresse
Den nuværende udgave af Thailands bedste fodboldrække, Thai League, blev stiftet i 1996 og har siden gennemgået flere strukturelle ændringer.

Selvom den lokale fodbold stadig står i skyggen af eksempelvis den engelske Premier League, mærker Falkesgaard tydeligt en stor fodboldinteresse hos fansene.

- Der er rigtig stor interesse for fodbold hernede, og det har faktisk overrasket mig positivt. Det hele er professionelt, og efter hvad jeg har set indtil videre, lover det godt.

- Den thailandske liga har været lidt ustabil, hvor kampe er blevet flyttet med kort varsel og den slags, og det har nok gjort det sværere for fansene at få den helt store tilknytning, som de ellers har til Premier League, som er rigtig populær hernede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derudover er selvfølgelig niveauet, for der skal være seks eller syv thaier på banen på samme tid, og så er der regler for, hvor mange udlændinge som hver klub må have i truppen. Det giver selvfølgelig nogle begrænsninger.

Falkesgaard udelukker ikke at gribe muligheden for at lære thai, selvom det meste af kommunikationen i klubben foregår på engelsk.

- De fleste spillere og trænere taler engelsk hernede, og mange af mine holdkammerater er halvt thai, men er blevet hentet fra Europa, som derfor ikke taler thai. Der er også blevet hentet nogle brasilianere, som kun taler portugisisk.

- Det meste af træningen foregår på engelsk, og så har vi en assistenttræner, der oversætter det til de thailandske spillere. Men det kunne være sjovt at lære thai, siger Falkesgaard.

Bangkok United åbner foråret den 10. februar mod rivalerne fra Muang Thong United, som sluttede på andenpladsen.

sara@bold.dk


Foto: Bangkok United

4 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0