Bundesliga -Bruun Larsen: Nærmer mig holdet i Dortmund
2017-11-09 12:00:01
Foto: Getty Images

Bruun Larsen: Nærmer mig holdet i Dortmund

19-årige Jacob Bruun Larsen, der i september fik Bundesligadebut for Dortmund, føler, at han nærmer sig førsteholdet i den tyske storklub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jacob Bruun Larsen fik 20. september, dagen efter hans 19 års fødselsdag, debut for Dortmund i Bundesligaen. Den unge dansker kom på banen til en håndfuld minutter i udekampen mod Hamburger SV, et opgør Dortmund vandt 3-0.

Det er den hidtil eneste optræden for offensivspilleren i Bundesligaen, men han har mod på meget mere.  

- Mit mål er 100 procent, at jeg skal spille så mange kampe som muligt på førsteholdet. Forhåbentlig kan jeg bide mig fast på holdet, siger Bruun Larsen til bold.dk.

- Jeg synes, jeg har haft en rigtig fin udvikling, og jeg har også haft nogle gode samtaler med klubben. De er enige i, at jeg de seneste to måneder, hvor jeg har været skadesfri, har rykket mig udviklingsmæssigt.

- Så jeg føler, at jeg nærmer mig førsteholdet hele tiden. Så det er bare om at holde stabilitet i træningerne, så er jeg sikker på, at det kommer.

Ofte ser man unge spillere blive lejet ud fra storklubberne for at få spilletid, men det er ikke et tema for Bruun Larsen.

- Overhovedet ikke. Det tænker jeg slet ikke over. Mit mål er at blive i Dortmund og spille i Dortmund. At blive udlejet interesserer mig ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dagligdagen træner Jacob Bruun Larsen med Dortmunds førstehold, mens han har spillet med U19-holdet i UEFA Youth League. Her er det i fire kampe blevet til fire scoringer og fire assists, heriblandt to mål og to assists i en kamp mod Real Madrid.

- Vi startede ikke så godt mod Tottenham, men gruppen har haft en meget mærkelig udvikling, mens vi har været stabile i de sidste tre kampe, siger Bruun Larsen.

- Det er et andet niveau end det, jeg er vant til at træne på, så det er i gåseøjne lidt nemmere. Men det er fedt at spille sådan nogle kampe, og det er ikke hvem som helst, vi er oppe imod.

- Jeg er normalt ældst på banen, og det kan jeg også mærke. Men så må jeg også bare tage ansvaret og føre holdet frem. At jeg scorer og laver assists også, er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Bruun Larsen.

Kan du mærke et ekstra pres, fordi du er ældst?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skal ind og vise noget ekstra, men jeg vil ikke kalde det for et pres. Det er helt naturligt, og det kan man sagtens forvente. Jeg synes, jeg har håndteret det rigtig fint, siger Bruun Larsen.

- Men det er ikke det niveau, jeg vil spille på. Jeg vil spille på øverste hylde. Når man spiller U19 er det tydeligt at mærke, at der ikke er så meget pres på bolden, og det er nemmere at sætte sin mand. Så det er noget andet i forhold til seniorbold, men det er stadig på højt niveau når man tænker på, at det er drenge, der er et år eller to yngre end mig.

Jacob Bruun Larsen forlængede i foråret sin kontrakt med Dortmund, så parterne nu har en aftale der løber til sommeren 2021.

jesper@bold.dk


Foto: Getty Images

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0