2022-06-26 19:36:02

Dortmund-boss: 50+1-reglen skal ikke ændres

Dortmunds direktør og formand for Den Tyske Fodboldliga (DFL), Hans-Joachim Watzke, mener på trods af kritik ikke, at 50+1-reglen skal diskuteres i Tyskland. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis Bundesligaen ikke overvejer at skrotte 50+1-reglen, vil vi have store problemer med at følge med internationalt i det lange løb. 

Sådan lød ordene fra Bayern Münchens klubpræsident, Uli Hoeness om reglen i Tyskland, der gør, at klubber ikke kan overtages alene af udefrakommende pengeinvestorer, der kan poste penge i klubberne. 

Kritikken er formanden for Den Tyske Fodboldliga og administrerende direktør i Borussia Dortmund, Hans Joachim Watzke, imidlertid uenig i. 

Ifølge ham skal reglen ikke diskuteres, hvilket han også proklamerer, at den ikke vil blive under hans ledelse. 

- Der er ingen grund til at diskutere 50+1 mere, fordi så længe jeg er formand for DFL's bestyrelse, vil det ikke blive ændret. Det er 100 procent sikkert, sagde Watzke til BILD am Sonntag og gik herefter i rette med Hoeness' kommentarer. 

- Det er komplet nonsens. Reglen kan forsvares ikke bare med Eintracht Frankfurts succes i Europa League, men også med det faktum, at Champions League blev vundet af Real Madrid - en klar 50+1-klub, hvor selv præsidenten vælges af medlemmerne. 

- Bundesligaklubber gør et fantastisk arbejde med deres midler. Der er mange investor-drevne klubber, der fortsat ikke har vundet Champions League på trods af deres ubegrænsede rigdom, sagde Watzke. 

Med sidste citat hentydede Dortmund-bossen til PSG og Manchester City, som på trods af deres mange brugte penge fortsat ikke er lykkedes med at løfte trofæet med de store ører - omend det har været tæt på. 

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0