2023-03-31 06:30:25

Gladbach-dansker i fodsporene på Allan Simonsen: Det giver blod på tanden

19-årige Oscar Fraulo fortæller til bold.dk, at han håber på stor succes i Mönchengladbach, så han kan blive husket i klubben som blandt andet Allan Simonsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 26. runde

FT

FCK

0 - 0

GLA

Ulrik le Fevre, Allan Simonsen, Peter Nielsen og Andreas Christensen.

Det er blot nogle af de danskere, som gennem tiden har fået debut for Mönchengladbach i Bundesligaen, og for nylig blev den liste udvidet.

19-årige Oscar Fraulo fik nemlig endelig sin debut i den bedste tyske række, da han blev indskiftet i opgøret mod RB Leipzig tidligere i marts måned.

Efter at have siddet på bænken i flere kampe blev det danske talent endelig kaldt over af cheftræner Daniel Farke, og det betød meget, siger Fraulo til bold.dk.

- Det var en lettelse, så jeg blev bare glad. Tanken var så allerede på flere minutter, så der gik ikke så lang tid før, at man begyndte at se fremad. 

Har du været utålmodig?

Artiklen fortsætter efter billedet

Bundesliga -Gladbach-dansker i fodsporene på Allan Simonsen: Det giver blod på tanden
Foto: Mönchengladbach

- Både og. Igennem hele processen har der været en god dialog med klubben i forhold til planen med mig. 

- Så jeg skulle bare gøre min ting, så skulle jeg nok få debut. Det har jeg holdt mig til hele tiden, så jeg føler, at det er gået godt nok. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog specielt at få sin debut i en af Europas stærkeste ligaer, og det var da også for Fraulo, som nu jagter flere minutter for Gladbach.

- Det giver blod på tanden. Jeg kan godt lide vores træner, fordi man får, som man har fortjent. Han er god til hele tiden at presse en, så man skal hele tiden levere, levere, levere.

- Så var det også dejligt at få den anerkendelse med en debut, efter man havde leveret i en lang periode. Det var sgu fedt, så jeg håber da på, at mulighederne kommer igen, hvis jeg fortsætter med at levere.

I fodsporene på Allan Simonsen

En af Mönchengladbachs største spillere gennem tiden er danske Allan Simonsen, som var at finde i klubben fra 1972 til 1979.

Her var Simonsen med til at skabe store resultater, da han blandt andet førte Gladbach frem til en UEFA Cup-titel, mens han også formåede at få en Ballon d'Or i sin tid i det tyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er da heller ikke gået Oscar Fraulos næse forbi, at Simonsen er en legende i Gladbach.

- Haha ja, det har jeg fundet ud af. Jeg kan jo tydeligt mærke det, at der har været danskere før. 

- Hver dag, når jeg møder til træning, møder jeg en kæmpe plakat af Allan Simonsen. Så det ser jeg hver eneste dag. Det er tydeligt, han betyder meget.

- Man vil jo gerne være en af de danskere, som også får succes i Gladbach. Så det håber jeg også på, at jeg bliver en i fremtiden, som folk kan se folk op til, siger Oscar Fraulo.

Det danske stortalent kan komme i spil igen på søndag, når Gladbach skal møde FC Köln, men Fraulo løber ikke rundt og har en forventning om spilletid.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg skal bare fortsætte i samme retning, hvor jeg præsterer til træning. Så det skal nok komme på et eller andet tidspunkt.

- Man lever jo selvfølgelig i nuet, så man håber da på flere minutter. Men det er svært at sige, om jeg får det. 

- Jeg kommer til at gøre min ting og forsøger at få min træner overbevist om, at jeg skal spille, lyder det fra Oscar Fraulo til bold.dk.

Oscar Fraulo kom til Gladbach fra FC Midtjylland i sommer, hvor han satte sin signatur på en kontrakt frem til sommeren 2026.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 26. runde

FT

FCK

0 - 0

GLA

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce