2023-05-16 13:08:00

Kamp er blevet afbrudt: DS-spiller blev slået bevidstløs i vildt uheld

Danmarksserie-opgøret mellem Brabrand og Varde blev ikke spillet til ende, da Brabrand-keeper Mathias Ørnskov fik et knæ i hovedet og ikke var ved bevidsthed efterfølgende. Det var chokerende, siger Brabrand-træner Thomas Otkjær til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 28. runde

FT

HIK

3 - 1

BRA

Brabrand og Varde bragede sammen i Danmarksseriens kvalifikationspulje 3, men opgøret blev aldrig spillet færdigt. 

En chokerende oplevelse skabte nemlig stor panik, da Brabrand-keeper Mathias Ørnskov røg i græsset efter en times spil ved stillingen 1-1.

Brabrand-træner Thomas Otkjær vidste med det samme, at der var noget alvorligt galt. 

Ørnskov var gået ud som et lys, og der var ingen vejrtrækning. 

- Det var en situation i det 60. minut, hvor Varde lagde en bold bag forsvaret. Det blev lidt en fifty-fifty-duel, hvor Mathias og Varde-spilleren stødte sammen. 

- Uheldigvis ramte Varde-spilleren Mathias med sit knæ i hovedet, så han blev slået bevidstløs, siger Thomas Otkjær til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Kamp er blevet afbrudt: DS-spiller blev slået bevidstløs i vildt uheld
Foto: Brabrand

Træneren fortæller, at der var ganske panisk stemning lige efter, men en Brabrand-holdkammerat var med til at ro på situationen.

- Både Varde- og Brabrand-spillerne reagerede hurtigt, og de fik kaldt folk ind med signalet om, at den var helt gal. Man kunne se, at Mathias ikke var bevidsthed. Han trak ikke vejret i det moment, da han havde slugt sin tunge. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var mange anelser. Heldigvis var der en af klubbens spillere, der er ambulanceredder, til stede, og han fik lavet et kæbeløft, og vi fik hans tunge ud. Derefter begyndte der at komme normal vejrtrækning og kontrol over situationen. 

- Det var lidt panisk i de første 30 sekunder, men der kom relativt hurtigt styr på situationen på grund af vores Serie 2-spilleres ageren, siger træneren og uddyber, at det var fantastisk, at Serie 2-spilleren vidste, hvad der skulle gøres. 

Ringede til mor
22-årige Ørnskov var helt ved siden af sig selv, da han efter flere minutter kom til livs igen.

- Mathias var ikke ved bevidsthed i de første tre-fire minutter, men han lå, og der var kontrol over situationen i forhold til vejrtrækningen. Jeg begyndte derefter at tage hensyn til nogle af mine unge spillere, der var meget berørte af det. Mathias kom så ved bevidsthed efter de første tre-fire minutter. 

- Han var meget groggy, og han anede ikke, at han var i gang med at spille en fodboldkamp. Tingene kom dog stille og roligt tilbage til ham. Vi fik også telefonnummeret til hans mor, så vi kunne ringe til hende og sige, at han havde været ude for et uheld. Der kom så en ambulance, der kørte ham til hospitalet, og der var han ved bevidsthed.

Det stod hurtigt klart, at kampen ikke skulle fortsættes, da spillerne var for mentalt ramt af den chokerende hændelse, og derefter gik de rystede Brabrand-spillerne i omklædningsrummet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fik først nævnt, at Mathias var ved godt mod, og han skulle nok komme sig. Jeg sagde, at det var vigtigt, at spillerne brugte hinanden og snakkede sammen. 

- Hvis chokket sad i spillerne i de efterfølgende dage, skulle de ikke være blege for at tage kontakt til mig. Klubben var også hurtig til at tilbyde professionel hjælp, hvis der var behov, siger Otkjær og tilføjer, at det var en skrækkelig oplevelse for mig. Det var dog vigtigt for ham at agere leder og tage sig af de berørte spillere. 

Sluppet billigt 
Brabrand-træneren fortæller, at Ørnskov er ved godt mod, og målmanden var forbi klubben i går mandag for at hilse på. 

Det kunne dog være gået meget værre, hvis der ikke var blevet handlet, siger træneren.

- Jeg tror ikke, at alvorsgraden er så gal, så han har sluppet billigt i forhold til, hvad det kunne have været, når han var blevet slået bevidstløs så længe, siger Thomas Otkjær til bold.dk.

Brabrand er nummer seks i Danmarksserie-kvalifikationspulje 3.

Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 28. runde

FT

HIK

3 - 1

BRA

3 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce