2022-11-24 15:01:01

Journalist: VM-titel skal forene en splittet brasiliansk befolkning

Der er meget på spil for det brasilianske landshold under VM, da forventningerne er høje hjemme i Brasilien. Det er desuden en splittet brasiliansk befolkning efter det seneste præsidentvalg, og derfor er fodbolden vigtig, siger journalist Bruno Murito.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

BRA

2 - 0

SER

8. juli 2014.

Det er den dag, hvor Brasilien blev ramt af landesorg, da de under VM-slutrunden på eget græs blev sat fuldstændig på plads og ydmyget af Tyskland, som vandt med hele 7-1 i semifinalen.

Dengang troede hele nationen på, at Brasilien ville vinde deres sjette VM-trofæ i historien, og så ville det endda blive på hjemmebane. Glæden udviklede sig dog hurtigt til gråd hos både spillere og fans, som ikke kunne forstå mareridtet.

Det er dog fortid for brasilianerne, siger Bruno Murito, som er brasiliansk journalist for TV-stationen Globo.

- Jeg tror ikke, at det længere er den vigtigste motivation at få vasket den plet af sig, for det er kun Thiago Silva, Neymar og Daniel Alves, som var med i 2014, men de spillede ikke mod Tyskland. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Journalist: VM-titel skal forene en splittet brasiliansk befolkning
Foto: Tercio Teixeira/AFP/Ritzau Scanpix

- Der er dog en ekstra motivation for at lave et godt VM, fordi alle er meget opsatte på at vinde den sjette titel. Hvis vi møder Tyskland i knockoutfasen, kan vi måske tage revanche for 1-7-nederlaget., og det ville være vigtigt i år.

- Efter et præsidentvalg, der splittede landet politisk, er VM en måde at forene folket på. Forventningerne er høje omkring turneringen, men det kan ikke sammenlignes med de andre gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2022 er en stor mulighed for at genvinde Seleção's prestige i hele landet. Folket ved, at vi har en chance for at vinde den sjette titel.

Men først skal Brasilien videre fra gruppen, men det burde ikke være et problem, lyder meldingen fra Murito til bold.dk.

- Brasilien er favorit. I 2018 havde Seleção problemer mod Serbien og Schweiz, men sluttede alligevel som nummer et. Cameroun er ikke et problem. Med et bedre hold end for fire år siden er forventningen atter at slutte på førstepladsen, hvor Serbien og Schweiz kæmper om andenpladsen.

Det er klokken 20:00, at Brasilien sparker deres VM i gang mod Serbien.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

BRA

2 - 0

SER

4 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0