Championship -Frank: Nørgaard har været ualmindeligt stærk
2020-04-26 07:33:53
Foto: Getty Images

Frank: Nørgaard har været ualmindeligt stærk

Christian Nørgaard har holdt ualmindeligt højt og stabilt niveau i denne sæson i Brentford, fortæller hans cheftræner Thomas Frank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Brentford i sidste sæson havde spillet lige så mange kampe, som det er tilfældet nu, havde klubben lukket 52 mål ind. Det tal har taget et gevaldigt dyk i denne sæson.

Efter 37 runder har Brentford således lukket 32 mål ind. Kun Leeds på førstepladsen har lukket færre mål ind. Det er cheftræner Thomas Frank stolt af, og han fortæller, at der er flere forklaringer på det. En af forklaringerne omhandler en af Brentfords danske profiler.

- Der er tre afgørende parametre for, at vi har løftet os defensivt. Det første er, at vi har trænet rigtig, rigtig hårdt på at forbedre vores evne til at spille med høj bagkæde og vores evne til at presse individuelt og holdmæssigt, siger Frank til bold.dk.

- Det andet er, at vi har arbejdet sindssygt hårdt på vores mentalitet i forhold til at forsvare. Vi elsker at forsvare. Og det tredje er, at vi fik en ny keeper, to nye stoppere, og vores venstreback har været helt skadesfri – og så fik vi Christian Nørgaard.

Den allersidste lille bid griber vi lige fat i. Christian Nørgaard kom til Brentford sidste sommer efter et mislykket ophold i Fiorentina, hvor han var langt fra den succes, han havde i sin tid i Brøndby.

Hos Brentford har Christian Nørgaard spillet 33 af sæsonens 37 kampe. Siden sin debut i tredje runde har han kun misset to kampe – og han har endda båret anførerbindet ved en enkelt lejlighed.

Ualmindelig højt niveau
Og nu er det så op til Thomas Frank at fortælle os, hvorfor Christian Nørgaard har været så vigtig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nørgaard spiller en sindssygt central position på banen. Han spiller 6'eren i vores 4-3-3-system, og der har han bare holdt et ualmindeligt højt og stabilt niveau igennem hele sæsonen. Det er så afgørende at have en spiller, der passer perfekt ind i den rolle. Han er lige præcis det, vi manglede.

- Han har en fantastisk fod og evne til at spille bolde fremad, og han kan sætte spillet fra sin position. Han er sindssygt dygtig til at presse fremad, og så er han rigtig, rigtig dygtig i sin taktiske forståelse.

- Vi har i vores to 8'ere næsten to 10'ere, så der er rigtig mange spillere, der løber fremad, så det er helt vild vigtigt, at han er der – både når vi forsvarer som hold bag bolden, men også i forhold til at ligge og lave alle de her brud i spillet.

- Han er vokset og vokset, og han har været en af vores allerbedste spillere i den her sæson, siger Thomas Frank med stor overbevisning i stemmelejet.

Landsholdet
Den 26-årige midtbanespiller har i de seneste år været udtaget til det danske landshold flere gange, men han har aldrig fået debut. Det behøver dog ikke vare længe, vurderer Thomas Frank.

- Christian er med sin alder et rigtig godt sted i sit fodboldliv. Han har samlet rigtig god erfaring, og nu har han genfundet sig selv efter et lidt skidt år i Fiorentina, siger Thomas Frank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han har taget det et niveau op i forhold til sin Brøndby-tid, og så begynder man at blive interessant for landsholdet. Han spiller samtidig i en stærk række på et hold, der har en chance for at rykke op i Premier League.

- Det afhænger selvfølgelig meget af, om man passer ind i det system, landstræneren vil spille. Han var allerede med under Åge Hareide, og han kommer også med under Kasper Hjulmand. De kan begge lide en type som Christian.

- Men det er klart, at han konkurrerer med nogle dygtige spillere, som Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg og Lasse Schöne. Men han har bestemt større og større forudsætninger for at konkurrere med dem. Det er der slet ingen tvivl om. Han kan stadig lægge lag på sit spil, og han skal nok komme efter det, siger Thomas Frank.

Christian Nørgaards kontrakt i Brentford løber til sommeren 2023.


Foto: Getty Images

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce