2021-10-14 06:30:00

Maxsø: Det tager tid at få spillet nye folk ind

Andreas Maxsø vil ikke undskylde Brøndby IF's første halvdel i grundspillet af 3F Superligaen med, at det tager tid at spille nye folk ind på holdet – men det er måske en forklaring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøndby IF har ikke fået den bedste start på sæsonen i 3F Superligaen, og halvvejs igennem grundspillet ligger de på en ottendeplads i tabellen med blot 12 point.

Man har altså ikke helt kunne følge op på sidste sæsons flotte bedrifter, hvor man stod som mester efter sidste spilledag, og Brøndbys anfører, Andreas Maxsø, satte tirsdag lidt ord på, hvad der var gået galt eller i hvert fald manglede i sæsonen frem til nu.

- Vi har jo ikke fået nok sejre. Vi har manglet nogle småting for at få tippet de der uafgjorte til vores fordel. Det er det, vi arbejder på i hverdagen, de små ting, som gør, at vi kan få vendt de uafgjorte til sejre, udtaler Maxsø til bold.dk.

- Der er selvfølgelig nogle stykker, der er røget ud og nogle nye, der er kommet ind, så det tager bare noget tid, men nu har vi også spillet 11 runder, så det kan vi ikke bruge som undskyldning mere, vil jeg sige. Der skal point på kontoen.

Hvad har ændret sig i klubben siden sidste år – spillerne, Europa eller bare held/uheld?

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Maxsø: Det tager tid at få spillet nye folk ind
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Først og fremmest fik vi netop tippet de der uafgjorte til sejre sidste år. Der fik vi jo en rigtig fin start, hvor det jo er anderledes i år.

- Jeg vil ikke bruge, at vi har kampe i Europa som en undskyldning. Det er svært at sige, hvad der er gået galt. Nogle gange klikker det bare ikke lige så hurtigt, som man gerne vil, og man skal bare huske, at det tager lidt tid at få spillet nogle nye ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på det etablerede spil – skal blive bedre til at skabe kampene

Maxsø og co. har særligt haft problemer i angrebsspillet, hvor man ikke har formået at skabe nok chancer og i sidste ende score nok mål til at vinde flere kampe.

Brøndby har nemlig sammen med Viborg FF og Randers FC scoret fjerdefærrest mål i Superligaen, og det arbejder de på at gøre bedre.

- Nu har der været tid til at gå ned i de små detaljer, som skal gøres bedre, og det er jo det, man skal bruge de her landskampspauser til, så det håber jeg i hvert fald, at man kan se, når vi spiller på søndag mod Vejle.

Hvad har I specifikt prøvet at forbedre her i landskampspausen?

- Når vi har bolden, har vi haft problemer med at skabe chancer, når det ikke har været omstillinger. Man kan sige, at de andre hold har læst på lektien, og de stiller sig dybt, fordi de ved, at vi er farlige på vores omstillinger, og det er der, vi har haft nogle problemer specielt i det etablerede spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og det er der, at vi skal være bedre til at skabe kampene. Selvfølgelig stadigvæk udnytte vores fart oppe foran, når de kommer frem, men vi skal være bedre til at spille hinanden gode, når vi har bolden oppe på deres halvdel.

- Det har været lidt for simpelt og lidt for let for de andre hold at læse. Så det er nogle af de ting, vi har kigget på i pausen og også arbejder på ude på træningsbanen, som forhåbentlig giver pote på søndag og fremadrettet også.

Brøndby tager på søndag imod Vejle Boldklub i egen hule klokken 16.00. Gæsterne ligger efter 11 runder klart sidst med kun to point efter 11 kampe.

Det ene af de to point fik de dog mod Brøndby i det omvendte opgør, så måske de kan drille hjemmeholdet igen denne gang. Uanset hvad skal der nok en sejr til, hvis Brøndby skal realisere målsætningen om at komme i top seks denne sæson. 

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0