2023-05-26 12:37:00

Dansker er færdig i Burnley: Der er interesse fra Superligaen

Den danske målmand Lukas Jensen er snart fortid i den engelske klub Burnley, og han afslører over for bold.dk, at flere Superliga-klubber er interesseret i at hente ham hjem. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lukas Jensen har været på kontrakt i Burnley siden sommeren 2019, men nu er det slut for den danske keeper, da han ikke har valgt at forlænge sin kontrakt. 

I et interview med bold.dk fortæller den danske keeper om beslutningen, og det er med blandede følelser, at han skal forlade Burnley. 

Udsigten til fast spilletid var dog for lang for den tidligere FC Helsingør-keeper.

24-årige Jensen har været udlejet flere gange i løbet af Burnley-tiden, og i den seneste sæson stod han mellem stængerne for League One-klubben Accrington. 

- For at være ærlig har jeg det godt med det. Det er aldrig sjovt at forlade en klub, som man har været en del af i godt fire år og den eneste klub i England, som har ejet mig. Det er lidt ambivalent, at jeg skal forlade dem. 

- Jeg havde en god snak med dem, og vi er blevet enige om, at det var for mit eget bedste ikke at forlænge med dem, så jeg er fri til sommer. Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke vil være reservemålmand eller tredjemålmand, og det forstod de godt, i og med at jeg har gjort det godt, når jeg har været udlejet. 

- De anbefalede mig at finde noget i Championship eller League One og spille et år der, så jeg kunne få en større kontrakt eller en stor transfer, siger Lukas Jensen til bold.dk

Artiklen fortsætter efter billedet

Championship -Dansker er færdig i Burnley: Der er interesse fra Superligaen
Foto: Privat

Superliga-klubber vil have Jensen
Jensen fortæller, at mange klubber gerne vil hente ham, og han kommer måske til at gøre comeback i Superligaen. Han står noteret for en enkelt Superliga-kamp for FC Helsingør. Der er også interesse fra England og Skotland.

- Vi har været i snak med flere Superliga-klubber, og nogle har været mere interessante end andre, så det kunne sagtens være muligt. Det skal være den rigtige klub i Superligaen, for jeg tager tilbage. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvilke Superliga-klubber snakker vi om?

- Lad mig sige det sådan, at der har været interesse fra de to øer og det store land, så det har været hele vejen rundt. 

Er det fra toppen, midten eller bunden af Superligaen?

- Det har været blandet. 

Hvor mange Superliga-klubber snakker vi om?

- Jeg vil ikke sætte nummer på, men det er en god håndfuld. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du nogle geografiske præferencer?

- Overhovedet ikke. Lige meget hvor jeg er i Danmark, så vil man altid kunne tage hjem forbi ens familie. 

- Selvfølgelig, jo tættere, jo bedre, men jeg har ingen præferencer. Det er det samme, som jeg har min base i Manchester nu, og hvis der skulle være noget lidt længere væk, vil det være fair nok, og det er det samme i Danmark.

Hvad med NordicBet Ligaen?

- Der har været interesse, men det er ikke aktuelt for mig. Så kunne jeg lige så godt blive i England, så det skal være den gode side af Superligaen. 

Han vil dog ikke tage til Superligaen for enhver pris.

- Spilletid er det vigtigste. Hvis jeg skulle sætte mig på bænken igen, ville det være at tage et skridt tilbage, efter jeg har spillet en hel sæson i League One og gjort det godt. Det vil være dumt ikke at fortsætte på den bølge og gøre det endnu bedre. 

- Jeg vil sige, at hvis et hold har en målmand, der er godt oppe i 30’erne, så vil det være en anden sag, så vil jeg kunne spille inden for et par år.

Drømmer om Premier League
Et Superliga-skifte kan måske få ham tættere på drømmen om at spille i Premier League, mener danskeren.

- Det har været fantastisk at spille i England, og jeg har altid haft en drøm om at spille i Premier League, men hvis det betyder, at jeg skal tage et smut forbi Superligaen eller en af de andre fem store ligaer, lukker jeg ikke ned for noget, siger Lukas Jensen til bold.dk. 

Jensen nåede kun at spille kampe for Burnley i Premier League 2, og i den seneste sæson sikrede Burnley sig en plads i næste sæson af Premier League. 

Den danske målmand spillede 35 kampe for Accrington fordelt over alle turneringer i den seneste sæson.

12 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce