2023-02-01 15:11:01

La Liga-direktør raser over Premier League: I snyder

La Ligas administrerende direktør, Javier Gomez Molina, mener, at Premier League-klubberne snyder, når de bruger flere penge, end de omsætter for.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 22. runde

FT

CHE

0 - 0

FUL

Den store pengepung har igen været fundet frem i Premier League, hvor især Chelsea har rustet markant op.

Ifølge Transfermarkt har klubben købt spillere for omkring 2,5 milliarder kroner, og de store beløbe har fået La Ligas administrerende direktør, Javier Gomez Molina, til at reagere.

- Vi er klar over, at der er meget snak om, hvordan La Ligas økonomiske kontrol betyder, at spanske klubber køber færre spillere end Premier League-klubber.

- Virkeligheden er, at La Liga ønsker, at klubberne bruger, hvad de har råd til. Altså hvad de generer selv. Det er rigtigt, at aktionærer også har lov til at støtte klubben og sætte penge ind for at bruge mere, end klubben selv kan generere, men inden for visse grænser, siger direktøren ifølge ESPN.

Han forklarer videre, at Premier League og Championship-klubberne under covid-19 tabte langt flere penge end de spanske klubber, men at aktionærerne efterfølgende også har brugt markant flere penge, som man eksempelvis har set i transfervinduet. 

Artiklen fortsætter efter billedet

International -La Liga-direktør raser over Premier League: I snyder
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Han mener derfor, at Premier League-klubberne snyder, og deres ageren går ud over alle andre klubber.

- Hvad er problemet? I bund og grund 'doper' de deres klubber. De sprøjter penge ind, som klubben ikke selv har genereret, hvilket sætter klubbens levedygtighed i fare, hvis aktionæren forlader dem. Efter vores mening er det snyd, fordi det går udover alle andre klubber, siger Javier Gomez Molina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil derfor have UEFA ind i sagen.

- Vi kræver, at UEFA implementerer en ny økonomisk regulering, der forhindrer aktionæren i en klub i at indskyde mere end et vist beløb, og at reglerne bliver håndhævet. Det er lige meget, hvilken liga eller land det er, de bør sanktionere klubber, der ikke overholder forordningen, siger han ifølge ESPN.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 22. runde

FT

CHE

0 - 0

FUL

44 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0