2023-03-28 19:49:04

Kvistgaarden blev helten for U21-landsholdet med flere mål

I en hektisk kamp tirsdag aften formåede det danske U21-landshold at slå Schweiz med 3-2. Her var danskerne ellers tæt på at smide det hele på gulvet, men Mathias Kvistgaarden blev den store helt.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Odense

U21-landsholdet skulle tirsdag aften spille deres sidste testkamp ved denne samling.

Det skete på Nature Energy Park i Odense, hvor det nye U21-landshold for første gang fik muligheden for at vise sig frem på eget græs.

Det var derfor også Steffen Højers første hjemmekamp som landstræner, hvor han havde fundet plads til flere Superliga-spillere i startopstillingen.

Hele syv spillere fra den bedste danske række var nemlig at finde, da blandt andet FCK-duoen Valdemar Lund og William Clem, Brøndbys Mathias Kvistgaarden og OB's Aske Adelgaard var med fra start.

De danske talenter kom stormende ud til stor jubel blandt de mange tilskuere i Odense. De ville vise sig frem, og det fik de i den grad gjort.

Danmark maste nemlig fuldstændig gæsterne fra Schweiz, og efter fire minutter var det endda tæt på at give pote. Her blev Anton Gaaei sendt afsted på kanten, hvor han slog en fremragende bold i feltet til Mathias Kvistgaarden, som kom flyvende og sendte et godt hovedstød afsted.

Kort tid efter var det så på en dødbold, at Danmark var farlige, da anfører Maurits Kjærgaard slog kuglen mod bagerste stang, hvor Valdemar Lund var stærkest af alle og headede bolden mod mål. Forsøget røg dog kort forbi den ene opstander.

Artiklen fortsætter efter billedet

Træningskampe -Kvistgaarden blev helten for U21-landsholdet med flere mål
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Efter 14 minutter kom forløsningen så, men det kan Danmark takke gæsterne for. Tochi Chukwuani valgte nemlig at presse Noah Rupp så meget, at schweizeren valgte at sende bolden tilbage til egen keeper.

Det var hverken keeperen eller resten af holdet dog forberedt på, og derfor endte anføreren med at trille bolden ned i eget net.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvistgaarden viste målnæsen frem
Efter 25 minutter kunne den også have stået 2-0, efter at Mathias Kvistgaarden var blevet nedlagt lidt uden for feltet. Victor Lind fik nemlig ansvaret for det efterfølgende frispark, og det gjorde han godt. 

IFK Norrköping-spilleren sendte nemlig et skud afsted med høj kvalitet, så Nicolas Glaus var nødt til at hive en kanonredning frem inde på stregen, hvor han var helt oppe i krydset for at afværge bolden.

Fansene på Nature Energy Park fik dog igen noget at juble over efter 34 minutter efter et flot dansk angreb taget direkte ud af fodbold håndbogen. 

Igen var Tochi Chukwuani i centrum, da han formåede at lægge en millimeter præcis aflevering i dybden til Lind i feltet, som let og elegant smed bolden på tværs.

Inde foran målet kom Kvistgaarden løbende og kunne glide bolden ind i netmaskerne til en dansk føring på 2-0.

Mareridtsstart for Danmark
Anden halvleg startede dog på ingen måde som den første, da Danmark fik en mareridtsstart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden størstedelen af tilskuerne i Odense var kommet på plads efter pausen, havde Schweiz nemlig udlignet efter en kæmpe fejl.

Valdemar Lund var nemlig ikke opmærksom i en situation, hvor han forsøgte at spille bolden tilbage, og derfor kunne Adrin Hunziker stjæle kuglen og reducere til 1-2.

Efterfølgende var der masser af tænding, hvor selvsamme Lund nærmest var på vej i slagsmål med Hunziker, efter danskeren var blevet underløbet.

Få minutter senere var det så Mathias Kvistgaarden, som var tosset over, at han var blevet nedlagt af en schweizer.

Schweiz var tæt på at udligne efter 59 minutter, da Noah Rupp sendte et hug afsted fra distancen. Danmark blev dog reddet af Filip Jørgensen, som hev en stor redning frem.

Det var bare ikke danskernes halvleg, og blot minuttet senere endte Lund med at begå et klodset straffespark, som Rupp efterfølgende sendte i mål.

Kvistgaarden fik Danmark tilbage på sporet
Efter udligningen tog anfører Maurits Kjærgaard fat om tropperne og dannede en rundkreds.

Nu skulle der ske noget helt andet fra Danmarks side af, og det skete da også.

U21-landsholdet fik igen styr på deres spil og begyndte at komme godt over kanterne. Efter 69 minutter satte indskiftede Mads Kristian Hansen så turboen til.

FCN-spilleren snød nemlig en modstander ved sidelinjen, og så drev han ellers frem mod feltet med høj fart. Her formåede han at smide bolden ind til Kvistgaarden, som headede Danmark tilbage i front.

Dermed scorede Brøndby-angriberen sit tredje mål for U21-landsholdet på blot to kampe.

Det endte med at blive kampens sidste, og derfor lykkedes det alligevel Danmark at vinde med 3-2 over Schweiz efter en hektisk kamp.

Det danske U21-landshold skal igen i aktion den 16. juni, hvor det gælder en tur til Litauen i den første kamp i EM-kvalifikationen.

4 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce