2022-09-28 17:20:01

U21-landsholdsspillere mister vigtig erfaring: Det er ikke godt

U21-landstræner Jesper Sørensen er ærgerlig over, at Danmark missede muligheden for at kvalificere sig til EM næste sommer, da der er flere af spillerne, som nu mister vigtig slutrunde-erfaring.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - anden finale

FT

DAN

6 - 6

KRO

10'
1 0
Matthew O'Riley
Mål
19'
2 0
Morten Frendrup
Mål
84'
2 1
Igor Matanovic
Mål

For første gang siden 2013 er et dansk U21-landshold ikke med ved en EM-slutrunde, efter Jesper Sørensens tropper tirsdag aften tabte i playoff-kampen mod Kroatien efter straffesparkskonkurrence.

Der er derfor flere spillere, som ikke får muligheden for at få vigtig erfaring i form af en U21-slutrunde. Det drejer sig blandt andet om Mathias Ross, Mads Hermansen og Matt O'Riley, og det er landstræneren ærgerlig over.

- Det er ikke forfærdeligt, at vi ikke er med, men det er heller ikke godt. Det er nemlig en rigtig god og vigtig læredom for spillerne at komme med til slutrunder, og hvordan man gebærder sig til en slutrunde, som varer lang tid. 

- Man lærer at skulle holde sig klar hele tiden, når man ikke er den, som er foretrukket i første omgang. Så det er klart, at det ikke er helt fantastisk, lyder det fra en skuffet Jesper Sørensen.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM U21 -U21-landsholdsspillere mister vigtig erfaring: Det er ikke godt
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Sørensen slår dog fast, at selv om de største danske talenter nu ikke får lov til at vise sig frem til EM næste sommer, så ser det dog stadig lyst ud for flere af dem.

- Det er selvfølgelig ikke et slag, som dansk fodbold ikke kan komme sig over, lad os sige det sådan. Der er jo et VM lige om lidt. Det vigtigste er dog, at der er gode alternativer til A-landsholdet, og det kommer der nu til at være, også fra dem vi har haft med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mohamed Daramy ser det heller ikke som et stort slag for dansk fodbold, at U21-landsholdet nu ikke kan komme til EM, fordi det er jo det, som skal ske.

- Man kan jo ikke være med hver gang, selv om man selvfølgelig gerne ville. Det plejer vi også, men sådan er det. Vi kan ikke gøre noget ved det. Det er tilfældigt, hvem som vinder på straffespark, og så vandt de i sidste ende, udtaler Mohamed Daramy.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - anden finale

FT

DAN

6 - 6

KRO

10'
1 0
Matthew O'Riley
Mål
19'
2 0
Morten Frendrup
Mål
84'
2 1
Igor Matanovic
Mål

7 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce