2022-12-01 11:02:01

Danmark scorede kun ét VM-mål: Det er ikke kun angribernes skyld

Danmark er ude af VM-slutrunden efter tre kampe, hvor de kun fik scoret en enkelt gang. Det er dog ikke kun angribernes skyld, da det er hele holdet, som skal fungerer, før det kan lykkes, siger Andreas Cornelius.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

'4,4,4,4-0, 4-0, 4-0'!, klinger lidt hult i ørkenstaten, efter Danmark er færdige ved VM, hvor det kun blev til et enkelt dansk mål.

Det kom i danskernes anden kamp, hvor det var midtstopper Andreas Christensen, som fik nettet til at blafre, og derfor har den danske offensiv på ingen måde levet op til forventningerne i en slutrunde, som nu er blevet kaldt en dansk fiasko.

Det var dog heller ikke mange målfarlige spillere, som landstræner Kasper Hjulmand havde udtaget til truppen, da flere af angriberne ankom til VM-lejren i en svingende form og efter skader.

Andreas Cornelius var en af dem, og han havde inden VM blot scoret to mål for FC København, men han mener dog ikke, at der skulle have været udtaget nogle andre angribere.

- Man kan jo ikke bare se på topscorerlisterne rundt omkring og udtage de spillere, som har scoret flest mål. Så kan du jo tage nogen nye spillere med hver gang. 

- Man skal huske på, at det i moderne fodbold er hele holdet, som skal fungere, hvis man skal score mål. Det er ikke angribere, som angriber, og forsvarsspillere, som forsvarer.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Danmark scorede kun ét VM-mål: Det er ikke kun angribernes skyld
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Vi skal score mål og forsvare som et hold, og derfor kan du ikke sige, at det var angribernes skyld, at vi ikke fik scoret, eller at det var forsvarsspillernes skyld, at der blev scoret imod os. 

- Sådan kan du ikke evaluere en fodboldkamp, lyder meldingen fra Andreas Cornelius efter skuffelsen mod Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svært mod Australien
I kampen mod Australien, hvor Danmark var tvunget til sejr, lykkedes det blot tre gange at sende Mathew Ryan på arbejde inde mellem stængerne.

Så onsdagens fadæse var endnu et eksempel på, at den danske målfarlighed er blevet glemt hjemme i Danmark, men de havde svære arbejdsbetingelser mod australierne, mener Andreas Cornelius.

- Det kan være svært at skabe chancer mod et hold, som står dybt og kompakt, men vi skabte stadig de situationer. Vi skulle dog have været endnu bedre til at komme bag dem eller på siderne. 

- Vi skulle bare have brugt vores spilovertag noget bedre og selvfølgelig have skabt nogen endnu farligere situationer. Men det kan jo blive lidt bøvlet mod et hold, som står komptakt.

VM 2022 er Danmarks dårligste nogensinde rent målmæssigt, da landsholdet aldrig tidligere har forladt en VM-slutrunden med kun et enkelt mål i bagagen.

I EM-sammenhæng har det dog set værre ud, da man tilbage i 2000 forlod slutrunden i Belgien og Holland med en målscore på 0-8.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

13 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0