2023-02-02 16:31:01

DBU-boss erkender: Vores strategi fejlede i Qatar

DBU's fodbolddirektør Peter Møller erkender over for bold.dk, at fodboldforbundet i bagklogskabens lys skulle have lagt en bedre strategi under VM i Qatar. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi skal til Saudi Arabien om otte år, skal tingene skilles bedre ad. 

Ordene kommer fra DBU's fodbolddirektør Peter Møller, der i et interview med bold.dk åbner op om nogle af de konklusioner, fodboldforbundet er kommet frem til i evalueringen efter den skuffende VM-slutrunde i Qatar. 

DBU meddelte for et par dage siden, at Kasper Hjulmand fortsætter som landstræner, og i den forbindelse udtalte hovedpersonen selv, at fodboldforbundet har haft en god debriefing efter slutrunden.

- Vi har fundet frem til nogle ting. En debriefing, som var god i forhold til ting, vi kunne have gjort anderledes, og ting vi kan gøre bedre næste gang. 

- Og for at sætte to streger under så er jeg topklar, og jeg glæder mig til den næste periode, sagde Hjulmand til TV 2 Sport.

Åbner op om evaluering
Spørgsmålet er, hvad DBU helt konkret er kommet frem til i den såkaldte debriefing.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -DBU-boss erkender: Vores strategi fejlede i Qatar
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det ønskede bold.dk at blive klogere på og tog derfor kontakt til Peter Møller, der blandt andet forklarer, at fodboldforbundet vil have en anden tilgang til en lignende slutrunde i fremtiden.

- En af de konklusioner, vi også er kommet frem til, er, at når vi tager til en slutrunde – specielt i Mellemøsten, som vi måske kommer til fremadrettet også – så skal vi have fokus på fodbold og ikke snakke om alt muligt andet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er der nogle i DBU's system, der skal hjælpe os med. Det skal ikke være en landstræner, en fodbolddirektør eller en spiller, der skal bruge uforholdsvis meget tid på at snakke om menneskerettigheder, kvinders rettigheder eller homoseksuelles rettigheder. 

- Det er nogle andre i DBU-systemet, der skal det, så det skal vi have skærmet bedre af næste gang, vi er med, siger DBU-chefen til bold.dk.

Vil adskille tingene bedre
Så I vil adskille tingene bedre, hvis I skal til en lignende slutrunde igen?

- Ja, det er i hvert fald læren. Det var en historisk slutrunde, kan man sige. Og vi var egentlig godt klar over, at det var det, der ville komme til at ske, men det var for sent, at vi sagde, at nu udtaler vi os ikke om det her mere.

- Vi har jo i de sidste fire år haft en meget åben og tilgængelig stil, hvis man sammenligner os med andre landshold. Det har I i hvert fald nydt godt af, og det gør vi andre også, fordi det synes vi, er det rigtige. 

- Men vi må også bare sige - og det er uden at blive tilknappet og tillukket - at der er nogen situationer, hvor man er nødt til at sige: 'Nu spiller vi lige en fodboldkamp, og så kan vi få andre til at snakke om alt det andet.'

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du siger andre - hvem er de mennesker, der så skal svare på landsholdets vegne? 

- Det er jo vores administrerende direktør, og det er dem, der sidder i DBU's bestyrelse og tegner den politiske linje. 

- Jeg er jo ikke politiker. Jeg er fodbolddirektør, så det kan ikke være mig, der skal snakke politik, fastslår Peter Møller.

Erkender fejl
Er du selv ked af, at du stillede dig frem og svarede på nogle af de ting under VM?

- Jeg synes, det var det rigtige på det tidspunkt. Man kan altid sige, var det en fejl? Og der kan man sige, at vi ville have gjort det anderledes nu, siger DBU-chefen og fortsætter.

- Jeg synes ikke, det var en fejl dengang, for vi synes, vi gjorde det, der var det rigtige, men set i bagklogskabens klare lys, og med de erfaringer, vi har haft, og alle de vinkler, tiltag, holdninger og meninger, der lige pludselig blev, så må vi jo bare sige, at der brugte vi for meget tid på det. 

- Det er også min skyld, så den del af det tager jeg selvfølgelig også på min kappe. Det skal jeg jo sørge for fremadrettet ikke kommer til at ske, siger Møller.

Så hvis I skulle til Qatar om en måned, så ville det foregå på en helt anden måde?

- Ja, det er der ingen tvivl om. Eller hvis vi skal til Saudi Arabien om otte år, eller hvor vi skal hen, så skal vi være bedre til at skille de der ting ad, afslutter Peter Møller.

35 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0