2021-01-08 13:30:02

DBU-boss om EM: Alle mulige scenarier i spil

EM i 2021 kan komme til at se ud på utallige måder, forklarer DBU's fodbolddirektør, Peter Møller. Han tvivler selv på, at udenlandske fans vil få lov at besøge Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter planen skal Danmark sammen med 11 andre værtsnationer afholde EM til sommer.

Men coronavirussen hænger som en mørk og truende sky og virker klar til at forpurre den fodboldfest, som mange havde håbet på, da værtsskabet blev offentliggjort.

Endnu er det heller ikke til at sige, hvordan EM kommer til at se ud til sommer, men ét ligger fast, og det er, at EM bliver afholdt.

Det siger DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, i en podcast, hvor han fortæller, at der er mange scenarier i spil omkring den kommende slutrunde.

- Det bliver spændende at se, hvordan og hvorledes det hele kommer til at løbe af stablen. Vi ved, at UEFA har møder omkring slutrunden en gang om et par måneder, og så er der alle mulige scenarier i spil, alt efter hvordan virussen opfører sig, siger Møller til DBU's egen podcast Landsholdslejren og remser op:

- Skal der være fuld kapacitet, kan hele Europa få lov at flyve til Danmark og være med i fodboldfesten eller bliver det kun danskere, som kan være på tribunen? Ja, det er noget, som UEFA og myndighederne i løbet af foråret skal finde ud af.

- Jeg krydser selvfølgelig fingre for, at så mange som mulige danskere kan få lov at opleve den her store begivenhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tvivler på masser af tilskuere fra udlandet

Møller tvivler selv på, at Danmark kommer til at få besøg af fans fra udlandet til EM, men han og DBU vil gøre alt for at få så mange som muligt ind i Parken.

- EM bliver afholdt, og jeg er sikker på, at vi får en fest i Danmark. Om det bliver med masser af tilskuere fra udlandet, kan jeg personligt godt tvivle på lige nu og her, men jeg og DBU vil gøre alt for at få flest mulige ind i Parken at se vores tre kampe i Parken til at starte med, siger han og fortsætter:

- Om det bliver 20, 50 eller 75 procent eller om det kun er danskere, som kommer ind, det er også et scenarie. 

- Lige nu ved jeg ikke mere, end hvad enhver dansk fodboldfan ved, men jeg krydser jo fingre for, at vi trods alt får en fodboldfest til sommer. Måske ikke, som vi havde håbet, men i hvert fald noget, hvor vi tænker, at det også er godt.

Danmark spiller efter planen sine tre gruppespilskampe i Parken. 

Det drejer sig om kampe mod Finland, Belgien og Rusland, mens en ottendedelsfinale uden dansk deltagelse også skal afholdes i Danmark.

14 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0