2022-11-27 13:00:01

Har ryggen mod muren: Danmark tror på VM-avancement

Flere danske landsholdsspillere har en stor tro på, at holdet snupper billetten til ottendedelsfinalerne ved VM i skæbnekampen mod Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

FRA

2 - 1

DAN

61'
1 0
Kylian Mbappé
Mål
68'
1 1
Andreas Christensen
Mål
86'
2 1
Kylian Mbappé
Mål

Et point efter to kampe. 

Danmark er resultatmæssigt kommet skidt fra land ved VM, og landsholdet har nu ryggen mod muren inden den sidste gruppekamp mod Australien.

Kasper Hjulmand og co. skal bruge en sejr for at have muligheden for at gå videre til ottendedelsfinalerne ved VM, der spiles i Qatar. 

Selv om Danmark ikke har leveret tilfredsstillende resultater, er troen på VM-avancement stadig intakt forud for Australien-kampen. 

bold.dk talte med flere landsholdsspillere efter Frankrig-kampen, der fortsat udtrykte optimisme og tro på egne evner.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Har ryggen mod muren: Danmark tror på VM-avancement
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Vi har det stadig i egne hænder og skal gøre vores job mod Australien, siger Alexander Bah og fortsætter.

- Vi stod også i den her situation sidste år til EM, hvor vi skulle have et godt resultat i sidste kamp. Der er mange af spillerne, der har prøvet det før, så jeg er ikke nervøs. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi spiller en god kamp mod Australien, er det lige meget, hvad Tunesien-kampen ender. Vi skal angribe kampen, vi kender vores kvaliteter, og jeg anser os for at være favoritter, lyder det fra Benfica-backen.

Bedre stillet end ved EM
Landsholdsanfører Simon Kjær er enig i, at Danmark kan trække på erfaringerne fra EM-slutrunden i sommeren 2021, hvor holdet som minimum skulle bruge en sejr i den sidste gruppekamp for at kunne gå videre til knockoutfasen.

AC Milan-stoperen påpeger desuden, at Danmark dengang stod et sværere sted mentalt med hentydning til omstændighederne omkring Christian Eriksens hjertestop.

- Jeg er 100 procent sikker på, at vi rent mentalt var et meget værre sted dengang, end vi er på nuværende tidspunkt. 

- Jeg har fuld tiltro til det mentale og til vores kvaliteter. Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at gå ind til den sidste kamp, siger Simon Kjær.

Landsholdskaptajnen understreger desuden, at hvis Danmark ikke er i stand til at slå Australien, vil avancement ved VM heller ikke være på sin plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal jo vinde den
De to landsholdsangribere Martin Braithwaite og Andreas Cornelius er helt enige med Simon Kjær i, at Danmark ikke hører til i en VM-ottendedelsfinale, hvis holdet ikke formår at slå Australien i den afgørende gruppekamp.

- Hvis vi ikke kan slå Australien, fortjener vi heller ikke at komme videre. Men vi kommer med en masse selvtillid og tror på, at vi kan og gøre det. I den tredje kamp skal vi være klar fra start, siger Braithwaite. 

29-årige Cornelius følger op og er ikke bleg for at tage favoritværdigheden på Danmarks kappe.

- Vi skal jo vinde den. Hvis vi havde vundet mod Frankrig, havde en uafgjort nok været okay, så nu skal vi ud og vinde den kamp. Vi skal bare angribe den og gå efter at vinde. Det er fint, så længe at vi har chancen, siger FC København-profilen.

Eriksen glæder sig
Landsholdsprofilen Christian Eriksen har også en stor på, at Danmark selv kan gøre arbejdet færdigt mod Australien. Manchester United-kreatøren siger sågar, at han glæder sig til onsdagens skæbnekamp.

- Det bliver fedt, og jeg glæder mig. Vi vidste allerede efter den første kamp, at det ville være tredje kamp, det hele kom til at handle om. 

- Indtil videre er de andre resultater måske gået vores vej, idet Australien vandt over Tunesien, så i sidste ende er det i vores egne hænder. Vi skal vinde, og jeg synes, det er et fint udgangspunkt, siger Eriksen.

En presset situation
Crystal Palace-stopperen Joachim Andersen køber sine landsholdskollegers præmis om, at Danmark skal kunne vinde over Australien, men forsvarsspilleren erkender også, at det danske landshold har gjort livet svært for sig selv.

- Vi skal ud og vinde mod Australien. Det er en lidt presset situation, vi har sat os i, men Australien er et hold, vi skal slå.

- Det virker som et britisk hold, som går til den med meget fysik, siger Andersen afslutningsvis.

Onsdagens kamp mellem Danmark og Australien spilles klokken 16:00 dansk tid.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

FRA

2 - 1

DAN

61'
1 0
Kylian Mbappé
Mål
68'
1 1
Andreas Christensen
Mål
86'
2 1
Kylian Mbappé
Mål

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0