2023-03-21 08:00:02

Her er landsholdets skarpeste foran mål - Ingvartsen vil bide sig fast

Statistikken peger på Marcus Ingvartsen som den mest effektive offensivspiller på det nuværende landshold, og han er nu klar til at gribe chancen i rødt og hvidt. Det fortæller han om i et interview med bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

104,3 minutter.

Det er, hvad Marcus Ingvartsen i denne sæson gennemsnitligt har brug på hvert af sine ti mål i Bundesligaen og den tyske pokalturnering for Mainz.

Det gør ham statistisk set til den skarpeste af de nuværende offensivspillere i Kasper Hjulmands trup, som det fremgår herunder.

SpillerKlubMål i sæsonenAntal minutterMinutter pr. mål 
Marcus IngvartsenMainz101.043104,3
Rasmus HøjlundSturm Graz og Atalanta141.996142,5
Jonas WindWolfsburg4774193,5
Martin BraithwaiteEspanyol81.841230
Anders DreyerFCM og Anderlecht143.453246,6
Mohamed DaramyFCK72.099299,8

I et interview med bold.dk sætter Marcus Ingvartsen ord på blandt andet scoringssnittet, landsholdet og sine afslutningsfærdigheder generelt.

Kontinuitet er den helt store nøgle til målene.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Her er landsholdets skarpeste foran mål - Ingvartsen vil bide sig fast
Foto: Torsten Silz/AP/Ritzau Scanpix

- Jeg har manglet den rytme i forhold til at spille fast og komme i den form, hvor man har det ekstra overskud på banen. Det er jeg ved at have bygget godt op nu. Jeg bliver mere og mere sikker i mine afslutninger og mere og mere rolig, når jeg kommer i situationerne.

- Jeg stoler rigtig meget på min afslutningskvalitet og generelt mine evner til at være det rigtige sted og få scoret mål, siger Ingvartsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2017 blev Ingvartsen med 23 mål topscorer i Superligaen, og generelt har han altid brugt meget energi på at træne afslutninger.

- Det har jeg gjort næsten hele livet. Jeg har altid elsket at få trænet mine afslutninger efter træning, og sådan er det også i dag nærmest hver dag.

- Det kan bare være fem-ti afslutninger den ene dag, fordi træningen har været hård og lang, eller det kan hedde 30-40-50 stykker. Det er noget, jeg prioriterer at få lagt ind i hvert fald tre-fire gange i løbet af ugen.

- Det er ofte bare at få trænet de helt simple afslutninger i forskellige positioner. Højre, venstre, hovedstød, indlæg og så videre, fortæller Ingvartsen.

Efter at være blevet topscorer i FCN gik turen til belgiske Genk og videre til tysk fodbold i først Union Berlin og nu altså Mainz, hvor Ingvartsen har Bo Svensson som træner.

Nu skal det være
27-årige Ingvartsen har i længere tid været en bobler til landsholdet, og i 2021 debuterede han i 8-0-sejren over Moldova, hvor Ingvartsen også kom på tavlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden er det dog ikke blevet til flere landskampe, men efter VM er der blevet lavet ni ændringer i truppen, så chancen for at bide sig fast kan være bedre.

- Der er en del udskiftninger af den ene og den anden årsag, og det er helt klart noget, der gør det spændende her i de første kvalifikationskampe, at der er nogle nye spillere. Det er et noget andet hold, end det har været de sidste par gange, og det kan måske blive en fordel.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas i øjeblikket og er inde i en god rytme, så jeg kommer med stor optimisme, siger Ingvartsen.

Er du ekstra motiveret, fordi du blev valgt fra til VM?

- Jeg ved ikke, om jeg er ekstra motiveret. Jeg er nok lige så motiveret, som jeg ville være de andre gange. Forhåbentlig kan jeg få vist mig godt frem.

Man har ofte snakket om, at Danmark i mange år har manglet den her klassiske goalgetter. Er det dig?

- Jeg har i hvert fald mine kompetencer i og omkring boksen. Både før i tiden, hvor jeg har spillet på angriberpositionen, og også nu her i Mainz har jeg et godt scoringssnit. Jeg ved, jeg i hvert fald ikke skal bruge mange chancer på at lave mine mål.

Angriberen håber at få chancen i de forestående kampe mod Finland og Kasakhstan og satser på at fastholde sit scoringssnit på landsholdet, der lige nu lyder på én i én.

- Det kunne da være flot. Det går jeg i hvert fald 100 procent efter, siger Ingvartsen med et smil.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

11 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce