2021-11-09 11:16:30

Hjulmand om Villa: Skal ikke nogen steder nu

Landstræner Kasper Hjulmand fastslår, at han ikke skal nogen steder lige nu, selvom der de seneste dage har været rygter om et skifte til Aston Villa. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Hjulmand har ikke bare tryllebundet de danske fodboldfans det seneste år, hvor særligt sommerens EM-slutrunde var en af de største præstationer i dansk landsholdsfodbolds historie. 

Interessen er nemlig også begyndt at komme fra udlandet.

Forleden sagde Aston Villa farvel til cheftræner Dean Smith, der fik sparket, og derfor er Premier League-klubben på jagt efter hans afløser. 

I klubben sidder en dansk sportsdirektør i form af Johan Lange, og det tog ikke længe før, at engelske medier skrev, at han havde Kasper Hjulmand på listen over mulige kandidater til jobbet. 

Det fyldte derfor også en del til tirsdagens presseseance med landsholdet i Helsingør, hvor Kasper Hjulmand svarede på spørgsmålet om den mulige interesse fra det engelske.

Når man har en masse succes som fodboldtræner, som du har haft det seneste år, så kommer der interesse andre steder fra. Engelske medier har skrevet om dig og Aston Villa. Hvad siger du til det?

- Jeg siger ikke noget til rygter. Hvis I vidste, hvad der foregik i kulissen, for jeg fortæller jo ikke, hvem jeg taler med, og hvem jeg ikke taler med... Det er helt naturligt med rygter, sådan er det. Noget kommer frem, noget kommer ikke frem. Noget er bare rygter, så det er helt naturligt, svarede Kasper Hjulmand

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Hjulmand om Villa: Skal ikke nogen steder nu
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skal de danske fans frygte, at du ryger ud ad døren?

- Jeg er superglad for at være dansk landstræner. Jeg skal ikke nogen steder lige nu. Jeg synes først lige, jeg er startet. Jeg er selvfølgelig i gang med at se, hvad det her hold kan, men også hvad retningen for dansk fodbold er. Det er jeg ikke kommet langt nok med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for mig, at jeg deler en drøm med dem, jeg er sammen med. Jeg skal ikke nogen steder lige nu. Jeg er superglad for det her job.

- Det eneste, jeg tænker på lige nu, er de to kampe mod Skotland og Færøerne. I øvrigt er der ingen, der ved, hvad fremtiden bringer. Det har jeg lært af det her år. 

Er det helt udelukket, at nogen klub kan få fat i dig?

- Jeg vil ikke udelukke noget som helst. Det vil jo være åndsvagt. 

For landsholdet er et fedt job for dig?

- Det er det. Det er kæmpestort at være landstræner. Jeg vil ikke begynde at tale om fremtiden, for jeg har haft det sådan før, og det har jeg sagt længe, og jeg tror, jeg er blevet endnu klogere den her sommer: Man kan ikke tage noget for givet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen af os ved, hvad der sker i morgen. Vi aner ikke, hvad fremtiden bringer. Vi må tage en dag ad gangen, og det eneste jeg kan sige er, at jeg ikke tænker på andet end de to kampe, der venter nu her.

Påvirker det dig, at andre også lægger mærke til dit store arbejde?

- Sådan har det altid været. På den ene eller anden måde. Der er ikke så meget nyt i det for mig. Nogen ting kommer frem til jer (pressen, red.), og så begynder I at skrive om det. Andre ting ved I ikke noget om. Der er ikke noget nyt i det for mig.

- Jeg er dybt fokuseret på det, jeg har foran mig. Jeg gør det så godt, jeg kan, der hvor jeg er. Og så spår jeg ikke om fremtiden. Jeg begynder heller ikke at tænke på det eller lave karriereplaner. Det er jeg blevet for gammel til. Jeg tager en dag ad gangen.

Er der større klubber end Aston Villa, der har været ude efter dig?

- Jeg har sagt, at jeg ikke fortæller, hvem jeg taler med, og hvem jeg ikke taler med. Der foregår jo ofte mange ting som – desværre for jer – I ikke ved. Nogle gange skriver I en masse ting, der ikke er rigtige, men jeg siger ikke, hvem jeg taler med, siger Hjulmand med et grin.

Han afslog herefter at svare på, hvad han ellers tænkte om Aston Villa som klub. 

Kunne du se dig selv gøre det samme som Morten Olsen, der blev ved med at være landstræner i rigtig, rigtig lang tid?

- Det kunne jeg godt. Jeg kunne også godt se mig selv gøre noget andet. Jeg ved det ikke. Jeg begynder faktisk heller ikke at tænke på det. Jeg har lært på trænerkurser, at man skal lave karriereplaner og sætte sig nogle delmål, men det går altid i en anden retning for mig alligevel. Så det er dumt at bruge tid på.

- Jeg fokuserer 100 procent på det, jeg har lige foran mig, og det har jeg gjort længe. Det er uanset, hvad der sker. Det er vigtigt for mig, og det ved folk, der kender mig, at jeg er et sted, hvor vi deler en ambitiøs drøm, hvor vi virkelig skal gøre noget, man ikke regner med, at man skal gøre. 

- Når jeg deler en drøm med nogle, så er jeg motiveret. Så det er det allervigtigste for mig. 

Tænker du aldrig, at EM-semifinalen betyder, at så er det tid til næste skridt?

- Det har jeg hørt så mange gange; "nu vandt du det danske mesterskab, så nu spilder du tiden, hvis du ikke begynder at tænke strategisk".

- Sådan tænker jeg overhovedet ikke. Jeg tænker så meget på de mennesker, jeg er en del af og det hold, som vi er sammen om, lige nu og her. Så spår jeg ikke om fremtiden, for der kan ske så mange ting.

- Vi skal passe på med at tage ting og i morgen for givet. Det er det bedste, jeg kan gøre lige nu og her, afsluttede Kasper Hjulmand på spørgsmålene om hans fremtid. 

18 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0