2022-12-01 10:22:02

Hjulmand: Urimeligt pres på spillerne for at være aktivistiske

Kasper Hjulmand mener, at der har været et urimeligt pres på spillerne i forhold til at skulle agere aktivistisk under VM-slutrunden. De eksterne faktorer har spillet ind, men er ikke en undskyldning.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

Danmark er ude af VM, og dagen derpå har landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde sat ord på den store skuffelse.

Simon Kjær sagde efter kampen mod Australien, at virakken omkring slutrunden i Qatar, herunder de famøse OneLove-armbind, havde påvirket spillerne i en vis grad.

Det giver Hjulmand ham ret i, og han forsvarer spillerne, der har haft et stort pres på sig i forhold til at være aktivistiske, siger han.

- Det er ingen undskyldning for præstationen i går. Men det vil være mærkeligt at tro andet, end at det har haft påvirkning på det hele i et eller andet omfang. Om det har betydet noget som helst inde på banen eller ej, ved jeg ikke, siger Hjulmand.

- Men der har været en følelse af, som jeg har prøvet at forklare til jer 117 gange, at det har været urimeligt over for spillerne at tegne et billede af, at uanset hvad pokker de gør i den her sammenhæng, ville de gøre noget forkert.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Hjulmand: Urimeligt pres på spillerne for at være aktivistiske
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Der har været et enormt stort pres på dem i forhold til, at de skulle være aktivistiske fra halvdelen af jer. Og måske de samme dagen efter sagde, at de skulle stoppe og bare spille fodbold.

- Uanset hvad spillerne gjorde, var der en følelse af 'Hvad skal vi gøre for at gøre det rigtige?'. Jeg tror, det har fyldt, selvfølgelig har det det. Men jeg synes også, at det er svært at sige, hvad det har betydet for præstationerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er i hvert fald ingen undskyldning for præstationen. Men det er forkert at sige, at det slet ikke har fyldt hos os, specielt den første uge til halvanden, siger Hjulmand.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

26 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0