2022-12-07 07:30:01

Holdlæge snørrede Beckmann inden VM: Var ved at pakke tasken

Det kom som en kæmpe overraskelse for Mikkel Beckmann, da han mod forventning blev udtaget til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets julekalender på bold.dk handler i anledning af VM naturligvis om landsholdsfodbold.

Hver dag frem til juleaften fortæller en tidligere landsholdsspiller om store oplevelser, sjove holdkammerater og fede anekdoter fra forskellige samlinger og slutrunder.

Bag syvende låge gemmer sig Mikkel Beckmann, der står noteret for blot syv landskampe, men én af de syv kampe var under VM-slutrunden i Sydafrika i 2010, hvor han noget overraskende blev udtaget. 

På daværende tidspunkt spillede Mikkel Beckmann i Randers FC i Superligaen, og VM-udtagelsen kom som en kæmpe overraskelse. 

- Vores efterårssæson havde været en vild overlevelsessæson, og der kunne jeg nærmest ikke engang komme på et Danmarksserie-hold, så dårlig var jeg. 

- Så hele foråret op til slutrunden, der spillede jeg vel nok det bedste fodbold, jeg nogensinde har spillet, så det var to vidt forskellige verdener. På det halve år gjorde jeg mig åbenbart så interessant, at de syntes, jeg skulle i betragtning til VM-slutrunden. 

- Jeg havde ikke været med i nogle kval-kampe eller noget som helst, så jeg røg bare direkte ind i en slutrunde, så det var rimelig chokerende. 

- Jeg vidste jo godt, at jeg var med på et af de yderste mandater, og der var en bruttotrup, som skulle skæres ned, så jeg tænkte faktisk også, imens jeg var i lejren, at der var stor sandsynlighed for, at jeg blev skåret fra. Det gjorde jeg så ikke. 

- Det kom fuldstændig bag på mig, fortæller Mikkel Beckmann.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Holdlæge snørrede Beckmann inden VM: Var ved at pakke tasken
Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

Artiklen fortsætter efter annoncen

Narret af landsholdets læge
Selvom det endte lykkeligt, så nåede Mikkel Beckmann næsten at pakke tasken, inden den endelige VM-trup skulle udtaget. 

Landsholdets læge havde havde nemlig fået sagt ’tak for denne gang’, inden Morten Olsen havde udtaget den endelige trup. 

- Vi var samlet i et par uger, inden vi skulle afsted til Sydafrika, og der var der en stor bruttotrup, hvor vi var samlet i Skagen. 

- Hjemme i Helsingør, da vi skulle derhjem i forbindelse med, at truppen skulle udtages, der var en udvælgelsesdag, hvor man gik lidt og ventede på, at man fik beskeden om, at man ikke skulle med. 

- Der mødte jeg så vores daværende landsholdslæge ude på trappen på udvælgelsesdagen. Han kommer så hen til mig på trappen, hvor han siger: ’Kæft det var godt at møde dig Beckmann, og må du have det godt fremover’. 

- Der tænkte jeg jo, at det nok ikke blev mig, der skulle med til den slutrunde alligevel. Så lige pludselig til træningen senere på dagen, der siger Morten Olsen så: ’Jer der er her, I er i truppen til Sydafrika’. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så jeg ved faktisk ikke, om lægen lavede en joke på mig, eller at han bare selv troede, at jeg ville ryge hjem. Jeg ved stadig ikke i dag, om det var en joke, eller hvad det var. Jeg var i hvert fald ved at gå op og pakke min taske, da han sagde det, griner Mikkel Beckmann. 

Irriterende horn og en dårlig bold
Det var ikke hvilken som helst slutrunde, som Mikkel Beckmann blev udtaget til. 

Det var nemlig VM-slutrunden i Sydafrika i 2010, som står klart i Beckmanns erindring af mange forskellige årsager. 

Først og fremmest har Sydafrika et vildt naturliv, og Mikkel Beckmann havde et tæt møde med en zebra og en giraf første dag i landet. 

- Jeg kan huske det første resort, vi skal overnatte på, det er nærmest ude i safari-landskabet, hvor vi boede ude i nogle bungalows. 

- Så kan jeg huske, at vi kommer derned sent om aftenen, og da jeg så vågner, så står der en zebra og en giraf ude foran mit vindue. 

- Det var lidt af en kontrast, og så går det op for en, at man er langt væk hjemmefra, siger Mikkel Beckmann. 

VM-slutrunden huskes dog ikke udelukkende for gode ting, for især de larmende vuvuzelaer og den utilregnelige Jabulani-bold står klart i erindringen. 

- Der var jo omkring 80.000 mennesker på stadion, og så var der de latterlige vuvuzelaer, der overdøvede det hele. 

- Det tog nok også noget af stemningen, hvis jeg skulle være helt ærlig, for man kunne kun høre sådan en tinnitus-lyd i ørene. 

- Man kunne ikke høre andet som spiller, så jeg syntes, det var røvirriterende. Jeg ville hellere have hørt nogle slagsange og noget råben for fans, men de der horn overdøvede alt dernede. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den historiske Jabulani-bold var også ganske irriterende at spille med, fortæller Beckmann. 

- Jeg synes også, at Jabulani-bolden var ekstremt mærkelig. 

- Jeg kan også huske nogle af vores første træninger, som var rimeligt langt oppe i bjergene, og jo længere oppe man kom, desto værre blev bolden. 

- Man kunne slet ikke styre den. Det var ligesom at sparke til den bold på Dyrehavsbakken, for den gik simpelthen så mærkeligt i luften. 

- Man skulle vænne sig til det, og vi trænede med det, men jeg blev sgu aldrig fan af den, for den var lidt ligesom en strandbold. 

- Men fik man sådan rigtig smæk på den, så var det helt klart til angriberens fordel. Det var i hvert fald ikke målmandens fordel. 

- Der var i hvert fald ingen af vores keepere, der var vilde med den. Thomas Sørensen og Jesper Christiansen brød sig slet ikke om den. Men de vil også bare gerne have en Select-bold, der går helt lige i luften. 

- Det var sateme svært at gå fra den gode gamle Select-bold herhjemme i Danmark til at spille Jabulani-bolden dernede, men det er meget god lir, at der er nogle forskellige bolde, siger Mikkel Beckmann. 

Mikkel Beckmann fik kun spilletid i den første kamp i slutrunden, som blev spillet mod Holland. Efter kampen fik Beckmann skifte trøje med hollandske Eljero Elia. 

Mikkel Bechmann er i dag tilknyttet Lyngby Boldklub, hvor han arbejder som assistenttræner.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0