2022-12-01 16:45:01

Karakterer: AC var bedste dansker i skuffende VM

Andreas Christensen var bedste dansker for Danmark i den skuffende VM-slutrunde. Se bold.dk's karakterer for slutrunden her. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar

Danmark røg ud af VM onsdag, og det blev altså ikke til mere end tre kampe for de danske drenge, inden de måtte hoppe på flyet retur til den danske andedam.

bold.dk kommer her med en vurdering af, hvordan de danske spillere præsterede under slutrunden. Spillerne er blevet bedømt ud fra kriterier som forventninger, præstationer og det samlede udtryk efter de tre gruppekampe.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 45 minutter for at få en karakter.

Spillerne:
Kasper Schmeichel - 3 
Bød ind med et par flotte redninger undervejs og var vel reelt uden skyld i nogle af de indkasserede mål, selvom han måske så en anelse passiv ud på Kylian Mbappés afgørende scoring i nederlaget til Frankrig.

Andreas Christensen - 5
Den bedste dansker - og eneste danske målscorer - i slutrunden. Han er jo bare en dygtig forsvarsspiller, men kæmpede forgæves på et hold, som aldrig fik det til at fungere.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Karakterer: AC var bedste dansker i skuffende VM
Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/Ritzau Scanpix

Joachim Andersen - 2
Forventningerne til Joachim Andersen var store før VM, og den store stopper fik fuld spilletid for Danmark. Der var dog slinger i valsen undervejs, og de normalt gode lange afleveringer savnede ofte kvalitet.

Simon Kjær - 3
Kaptajnen spillede første kamp mod Tunesien, men fik sidenhen problemer med fysikken og kom ikke mere i kamp. Lederegenskaberne kunne især godt have været brugt mod Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Victor Nelsson - 3
Nelsson fik chancen mod Frankrig og gjorde det ganske fint og fik blandt andet lukket ned for Olivier Giroud. Fik ikke spilletid i de øvrige kampe. 

Rasmus Nissen - 2
Nissen var Hjulmands foretrukne højreback i turneringen med en startplads i alle tre kampe, men energibundtet fandt aldrig sit topniveau og bød blandt andet ikke ind med nok offensivt. Han blev blandt andet revet ud i pausen i den afgørende kamp mod Australien.

Alexander Bah - 2
Fik anden halvleg mod Australien og gjorde, hvad han kunne for at byde ind offensivt. Gode intentioner, men desværre intet slutprodukt.

Joakim Mæhle - 2
Maskinen Mæhle sad igen tungt på pladsen som venstreback, men udover i starten af Australien-kampen fik Mæhle aldrig stemplet ind i offensiven. Det var en stor kontrast til spillet under EM sidste år, hvor han nærmest kunne gå på vandet, men i ørkenstaten måtte PrinsgeMæhlen abdicere.

Pierre-Emile Højbjerg - 3
Midtbanekrigeren var jævn mod Tunesien og stærkt spillende mod Frankrig, hvor han var blandt Danmarks bedste. Det var han dog langt fra i opgøret mod Australien, hvor præstationen langt under vanligt niveau, da han på ingen måde ikke fik sat sit præg på kampen.

Mathias Jensen - 3
Midtbanespilleren fik pænt med spilletid og var især synlig i starten af kampen mod Australien, hvor han også havde muligheden for at bringe Danmark foran. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Eriksen - 3
Meget spil gik igennem Eriksen, som undervejs bød ind med flere flotte afleveringer og gode dødbolde. Modstanderne lagde ikke skjul på, at de forsøgte at lukke ned for Eriksen, og planen lykkedes desværre for Danmark godt.

Andreas Skov Olsen - 2 
Skov Olsen startede inde på højrekanten mod både Tunesien og Australien, men det blev aldrig godt for kantspilleren, som især mod Australien havde det svært og smed mange bolde væk.

Jesper Lindstrøm - 3 
Det var måske ikke alt, der lykkedes for Lindstrøm, men kantspilleren, som fik godt med spilletid, gjorde, hvad han kunne. Knoklede hårdt, udfordrede og kom også til en pæn chance mod Frankrig, som han på en god dag havde scoret på.

Mikkel Damsgaard - 2
Damsgaard fik sit store internationale gennembrud ved EM sidste år, men denne slutrunde blev ikke en, som Damsgaard vil huske for det positive. Den teknisk stærke offensivspiller fik aldrig sat sit aftryk på turneringen.

Martin Braithwaite - 3
Leverede et fint indhop mod Frankrig og kom også godt fra start mod Australien, blandt andet med en flot aflevering i dybden til Mathias Jensen. Kunne have scoret mod Frankrig, men skarpheden svigtede.

Andreas Cornelius - 2 
Danmark skabte nærmest ingen målchancer i de tre kampe, men Cornelius kom til en stor chance mod Tunesien, hvor han kunne være blevet helten. Cornelius ramte stolpen og tager hjem efter et VM, hvor man havde håbet på mere fra den store angriber.

Kasper Dolberg - 2 
Dolberg startede Danmarks VM helt i front, men kampen mod Tunesien blev en skuffelse, og så startede angriberen ude i kamp to og tre. Kom ikke frem til andet end et forkølet hovedstød.

Træner:
Kasper Hjulmand - 2
Landstræneren påtog sig efter de tre kampe ansvaret for, at VM blev en fiasko for det danske landshold. Der var alt for langt mellem de gode perioder i det danske spil, og særligt i nederlaget til Australien virkede holdet helt fra sig selv.

Uaktuelle spillere: 
Oliver Christensen, Frederik Rønnow, Daniel Wass, Christian Nørgaard, Jens Stryger Larsen, Thomas Delaney, Robert Skov, Yussuf Poulsen, Jonas Wind

24 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0