2023-03-23 22:47:54

Karakterer: Hattrick-helten Højlund overstrålede alle i Parken

Rasmus Højlund takkede for Kasper Hjulmands tillid og blev hattrick-helt, da Danmark hjemme slog Finland 3-1 i første EM-kvalifikationskamp. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

KAS

3 - 2

DAN

Danmark tog torsdag aften hul på EM-kvalifikationen med en 3-1-sejr hjemme over Finland i Parken. 

Landstræner Kasper Hjulmand startede i en 4-3-3-formation med unge Rasmus Højlund på toppen, og han skulle vise sig at blive den store danske helt med tre scoringer. 

Spillet var I store perioder ikke smukt, men i sidste ende blev til det til en optimal dansk start på kvalifikationen. 

bold.dk kommer her med et bud på, hvordan de danske spillere præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Karakterer: Hattrick-helten Højlund overstrålede alle i Parken
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel - 5
Den danske målmand havde en stille dag på kontoret. Han var dog vågen efter 11 minutter, da han greb ind på en god finsk stikning. Schmeichel kunne ikke stille meget op ved finnernes scoring og havde sikre hænder på en finsk afslutning efter en god times spil.

Alexander Bah - 6
Højrebacken var arkitekten bag Danmarks første scoring, da han første gang kom til baglinjen og sendte et perfekt indlæg ind i skoen på en flyvende Rasmus Højlund. Var solid i sit defensive arbejde og havde flere gode offensive aktioner. Bah havde også en fod med i den afgørende scoring, da han stod for indlægget. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andreas Christensen -
Udgik efter 18 minutter. Uden bedømmelse. 

Simon Kjær - 5
Den danske anfører blev sat af Teemu Pukki i første duel, men han spillede sig op og fik flere gange sat sig igennem, når finnerne have optræk til chancer i det danske felt. Omgangen med bolden var ikke helt fejlfri. 

Joakim Mæhle - 4
Fik et tidligt gult kort for en unødvendig hård tackling ved sidelinjen. Venstrebacken var i første halvleg ikke så dynamisk, derfor var han stort set usynlig i den danske offensiv. Efter pausen spillede han sig op og havde et flot forsøg på overliggeren. 

Christian Nørgaard - 5
En usynlig indsats på den centrale midtbane, hvor han aldrig for alvor fik sat sit aftryk. Han fik en dum advarsel kort efter pausen og medvirkede ikke i det store på det danske hold.   

Mathias Jensen - 4
Midtbanespilleren fik chancen fra start, men han greb aldrig for alvor tilliden fra landstræneren. Jensen fik på dødbolde vist sin gode fod frem, men i åbent spil var der for mange fejlafleveringer. 

Pierre-Emile Højbjerg - 5
Tog en dyb position i det danske opspil, hvor han skulle forsøge at sætte spillet. Styrede det danske pres og var efter få minutter tæt på at vinde bolden i finnernes felt. På den sidste tredjedel haltede teknikken i flere situationer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mikkel Damsgaard - 4
Ukarakteristisk mange boldtab og fejl i omgangen med bolden. Havde svært ved at finde en fri position i mellemrummet. Kort før pausen sendte han dog et farligt missil i feltet. Spillede efter en time Rasmus Højlund i himlen med en dyb stikning, som burde have givet et dansk føringsmål. 

Rasmus Højlund - 9
Den unge angriber stod bag Danmarks første mulighed, da han drev bolden en hel banelængde efter et hjørnespark. Han viste sin målnæse ved 1-0-scoringen efter 21 minutter, da han kom først på et fladt indlæg. I anden halvleg skulle han have fordoblet sin måltotal, da han kom alene igennem, men han gjorde skaden god igen med otte minutter før tid, da han dukkede op inde i feltet og pandede Danmark på 2-1. I tillægstiden sikrede han sig et hattrick med et rigtigt angriber-mål i finnernes felt.

Martin Braithwaite - 6
Kantspilleren leverede en livlig indsats og kombinerede flere gange godt med Rasmus Højlund. Efter syv minutter missede han dog en gylden mulighed, da han blev spillet helt fri på et fladt hjørnespark. 

Indskiftere: 

Victor Nelsson - 4
Blev sat på banen efter 18 minutter. Forsvareren havde en uheldig rolle på finnernes scoring, da han ikke vandt sin luftduel midt på banen. 

Mohamed Daramy - 6
Kantspilleren var efter 77 minutter tæt på at kombinere sig til en fornuftig mulighed, men han sendte sin afslutning langt over mål. Havde et par dårlige afleveringer, som tog tempoet ud af det danske spil. Var tæt på at finde Philip Billing på et giftigt indlæg. Han var manden bag Danmarks sidste scoring, da han på smuk vis fik sat Rasmus Højlund op.

Jens Stryger Larsen - 5
Blev skiftet ind på venstre back efter 65 minutter og satte hurtigt Rasmus Højlund op til en god hovedstødschance. Løste sine opgaver fornuftigt. 

Træner

Kasper Hjulmand - 6
Landstræneren gav unge Rasmus Højlund chancen, og det viste sig at være den helt rigtige løsning i det danske angreb. Spillet var dog i lange perioder alt andet end smukt, men landstræneren kan glæde sig over tre point. Indskiftningen af Mohamed Daramy viste sig at være god. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

KAS

3 - 2

DAN

33 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce