2022-12-01 08:30:02

Kjær erkender: Tror VM-virak har påvirket os alle

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær lægger ikke skjul på, at postyret omkring VM-slutrunden i Qatar har påvirket spillerne i en eller anden grad. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

OneLove-diskussionen, FIFA-beslutninger, migrantarbejdernes forhold og så videre. 

De danske landsholdsspillere har før og under VM skulle forholde sig til mange andre ting end bare spillet på grønsværen grundet omstændighederne omkring slutrundens værtsnation, Qatar. 

DBU tog undervejs ved VM en beslutning om at lukke ned for alt andet end sportslige spørgsmål til spillerne, der bogstavelig talt forsøgte at holde hovedet på bolden.

Onsdag røg landsholdet ud af VM efter et skuffende gruppespil, der sluttede med et pinligt 0-1-nederlag til Australien.

Efter kampen erkendte landsholdsanfører Simon Kjær, at det politiske fokus omkring slutrunden selvfølgelig også er nået ind til spillerne.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Kjær erkender: Tror VM-virak har påvirket os alle
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

- Jeg tror da selvfølgelig, at det har påvirket os alle sammen, men du får mig ikke til at stå og sige, at det er nogen form for undskyldning. Vi skal kunne abstrahere fra de to ting og skille dem ad. 

- Men hvis jeg spørger jer, om VM skulle have været spillet her? Nej, og det synes vi selvfølgelig heller ikke, fastslog Kjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende blev AC Milan-stopperen spurgt til, om det overhovedet er muligt at undgå at tage al postyret med ind på grønsværen.

- Ja, for mig personligt synes jeg godt, at det er muligt. Nu har jeg gået med lidt andre kvaler i forhold til mit lår, men jeg synes godt, at jeg har kunne skille de to ting ad. 

- Hvis det ikke er sagen, må vi jo lære af det, men det tror jeg ikke. Folk har set klar og fokuserede ud til kampene, så for mig kan det aldrig blive en undskyldning, afsluttede anføreren.

bold.dk's chefredaktør René Schrøder mener, at DBU har fejlet i kommunikationen under VM-slutrunden. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0