2023-03-28 10:34:00

Morten Olsen om Rasmus Højlund: Det er som med Christian Eriksen

Morten Olsen siger til bold.dk, at der kan vente en stor fremtid for Rasmus Højlund på landsholdet. Han mener, at Højlund har imponeret, som Christian Eriksen gjorde i starten af landsholdskarrieren. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Højlund var det helt store højdepunkt for Danmark i de to EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan. 

Den unge angriber scorede nemlig hele fem mål i de to kampe, og den tidligere danske landstræner Morten Olsen mener, at Højlund kan få en stor karriere på landsholdet. 

Der er dog en masse ting, som Atalanta-spilleren skal udvikle, siger Olsen til bold.dk. 

- Det er utroligt. Jeg mener, at vi på trods af VM har et rigtig godt fodboldhold. På de her positioner, der er rigtig afgørende, som blandt andet er angrebsrollen, har vi fået et talent. Prøv at tænke på, at han kun er 20 år. 

- Man kan sige, at han gik ned med de andre i anden halvleg (mod Kasakhstan, red.), men for fremtiden er det fantastisk at have en spiller, som holder fast i bolden og er stærk i kombinationerne samt vil score mål. 

- Så mange er der ikke af dem rundt om i Europa. At vi lige pludselig får sådan en mulighed, er en gave for dansk fodbold. Dem er der ikke mange af. 

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Morten Olsen om Rasmus Højlund: Det er som med Christian Eriksen
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Skal ikke være bærende
Olsen mener, at Højlund har taget det store danske landshold med storm, og han nævner Christian Eriksen som eksempel, der formåede at gøre det samme. 

- Nu kender jeg ikke manden personligt, men man hører, at han har store ambitioner og arbejder med det, som han mangler og det, som han gør godt som 20-årig i den italienske liga. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han kommer sikkert til en stor liga næste gang, så der ligger nogle muligheder for en 20-årig i at blive en kanondygtig angriber, men man skal passe på.

- Det er stadig wauw-effekten, som man også så i starten med Christian Eriksen. Indimellem er det på dagen en anden spiller, som man ser, der er ufærdig. 

- Det er ikke ham, der skal bære landsholdet, men vi kan se, at det er en spiller for i dag og fremtiden, det er der slet ingen tvivl om, siger Morten Olsen til bold.dk. 

Rasmus Højlund er noteret for i alt fire landskampe for Danmark. For Atalanta har danskeren scoret syv mål i 23 kampe i Serie A i denne sæson.

3 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce