2022-09-26 16:32:01

Qatar-kritisk tørklæde blev afvist: DBU erkender fejl

Annette Stubkjær Rimmer måtte ikke have sit Qatar-kritiske halstørklæde med i Parken søndag aften, men DBU erkender nu, at det skal være muligt fremover. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annette Stubkjær Rimmer måtte lade sit halstørklæde ligge i døren, da hun søndag aften skulle til folkefest i Parken. 

Annette og hendes venner havde inden landskampen medvirket i en "happening" for Amnesty International, hvor de blandt andet bar gule tørklæder med teksten #ForMigrantWorkers. 

Netop dette tørklæde fik Annette Stubkjær Rimmer ikke lov til at medbringe på stadion, da de blev afvist af Parkens vagter. 

Annette Stubkjær Rimmer, der til dagligt arbejder som ansvarlig for sport og menneskerettigheder hos Amnesty, fortæller om situationen til dontt

- DBU var orienteret om, at vi ville stå der, men vi har selv planlagt vores happening og ansøgt kommunen om at stå på deres grund lige ved Fælledparken. 

- Desværre fik jeg ikke lov til at medbringe vores tørklæde, hvor der står #ForMigrantWorkers. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Qatar-kritisk tørklæde blev afvist: DBU erkender fejl
Foto: Foto fra Twitter

- Vi mener, at budskabet handler om basale menneskerettigheder, da det relaterer sig til de mange migrantarbejdere, der har knoklet for at gøre det kommende VM muligt under horrible arbejds- og boligforhold. 

- De fortjener vores støtte og opbakning, og de har krav på at få erstatning for deres lidelser fra FIFA og Qatar, fortæller Annette Stubkjær Rimmer til dontt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over for Ekstra Bladet erkender DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, at man gerne skulle kunne medbringe lignende tørklæder fremover.

- Vagterne havde set en større gruppe mennesker med de omtalte halstørklæder i Fælledparken og opfattet det som en politisk aktion, som ville blive markeret på stadion.

- I sig selv er budskabet ’#ForMigrantWorkers’ ikke politisk, og det bør være muligt at have sådan et halstørklæde med til en landskamp i Parken, siger Jakob Høyer til Ekstra Bladet. 

Annette Stubkjær Rimmer kom ind til landskampen mellem Danmark og Frankrig, men det blev altså uden sit halstørklæde. 

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0