2022-06-14 09:30:02

Vilde Højbjerg trodsede Hjulmands ordre

Kasper Hjulmand kunne ikke skifte Pierre-Emile Højbjerg ud og bad ham om at holde igen, hvorefter han i stedet piskede frem. Landstræneren er dybt imponeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pierre-Emile Højbjerg spillede samtlige 90 minutter i alle landsholdets fire Nations League-kampe på ti dage.

Kasper Hjulmand havde ellers tænkt sig at tage Højbjerg fra banen undervejs i 2-0-sejren over Østrig mandag, men det var ikke muligt.

- Jeg ville have skiftet ham ud, men en masse spillere lagde sig og fik skader og kramper og så videre, så jeg blev nødt til at tage dem ud. Jeg ville have taget ham ud, hvis jeg havde haft mulighed for det, men det kunne jeg ikke.

- Derfor blev han bare ved med at løbe derinde, og så sagde jeg til ham, at nu skal du stå lidt mere dernede og holde lidt igen og bare balancere, og så piskede han frem og skulle op og score og lægge det første pres, siger Kasper Hjulmand med et smil.

Landstræneren letter på hatten for Højbjergs professionalisme.

- Han er en rollemodel for, hvor meget man kan gøre, hvis man lever og træner ordenligt og spiser rigtig og tænker på sin søvn. Han har spillet alt i de seneste to-tre sæsoner, og hvis du vil det, kan du ikke bare leve dit liv som almindeligt. 

- Du bliver nødt til at være fuldstændig dedikeret til at få mest muligt ud af det. Det gør han, og det er derfor, han kan gøre det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kæmpestor respekt for den måde, han går til det at være fodboldspiller på. Når han er færdig engang, kommer han til at se tilbage og sige: 'okay, jeg gjorde alt'.

- Det er det, jeg håber, at der er flere og flere, der kommer til at indse, hvor meget man egentlig kan gøre for at få flest mulige minutter og flest mulige store oplevelser som spiller. Han er et forbillede for rigtig mange, siger Hjulmand.

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0