2023-01-25 19:08:13

Rasmus Lauritsen åbner døren for vinterskifte

I et interview med bold.dk fortæller Rasmus Lauritsen, at han håber på et klubskifte denne vinter, og at topklubberne i Skandinavien i modsætning til tidligere også vil være interessant.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 19. runde

FT

DZA

2 - 1

NKL

26-årige Rasmus Lauritsen har siden 2020 spillet i Dinamo Zagreb, men tiden i den kroatiske storklub kan være ved at rinde ud.

Den målfarlige forsvarsspiller nærmer sig 100 kampe for Dinamo, men var ikke fast mand i den sidste del af efteråret.

- Jeg føler, jeg er i min bedste alder, så det er nu, jeg gerne vil spille en masse og have en stor rolle på holdet. Når man kigger tilbage, har jeg alligevel spillet 15 kampe og har spillet i Champions League, så på den måde er det jo ingen katastrofe, men følelsen er ikke god, i forhold til at jeg gerne vil have en større rolle og spille hver gang – også i de største kampe.

- Dem, der har spillet i stedet for mig, er landsholdsspillere, og man så jo til VM, hvor godt Kroatien klarede sig med mange af vores spillere, så det er ikke, fordi det er dårlige spillere, der bliver valgt foran mig.

- Jeg føler jo ikke, at jeg er blevet dårligere på nogen måde, men vores nuværende træner tror mere på dem, der spiller nu, hvor den tidligere træner, som også hentede mig, troede mere på mig end dem. 

- Det er sådan, det er, når man spiller i en stor klub med så mange dygtige spillere på stort set samme niveau, siger Rasmus Lauritsen til bold.dk.

Satser på vinterskifte
Rasmus Lauritsen lægger ikke skjul på, at han gerne vil videre her i januar, hvis den rette mulighed dukker op.

Artiklen fortsætter efter billedet

1. Division -Rasmus Lauritsen åbner døren for vinterskifte
Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix

- Det er da ikke nogen hemmelighed, at jeg håber på at skifte til et sted på det her niveau eller over. Det skal selvfølgelig have et vist niveau, før det giver mening, men det er klart, at jeg vil gerne spille hver weekend på et højt niveau og have en rolle på holdet, som jeg er glad for.

- Jeg tænker, at det er et godt tidspunkt for begge parter. Jeg har haft en masse fantastiske oplevelser hernede, og fået en masse erfaringer, som jeg kan tage med mig videre, specielt igennem de mange europæiske kampe og det at skulle tilpasse mig en meget anderledes kultur. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har halvandet år tilbage af min kontrakt, og i og med træneren tror på nogle andre, bør det også give mening for dem at sende mig videre, hvis der kommer noget, der er interessant for alle.

Espanyol-interesse
I december kom det frem i spanske medier, at Espanyol lurede på Lauritsen, og det var ikke taget ud af den blå luft.

La Liga-klubben valgte dog i sidste ende Cesar Montes i stedet.

- Der er ingen tvivl om, at jeg vil være rigtig glad for at tage et skridt til det niveau, og det var også noget, jeg håbede på, men de valgte så at skrive med ham den mexicanske landsholdsspiller i stedet. 

- Jeg håbede da, at det blev mig, og det var ikke langt fra, men det kan man jo ikke bruge til så meget, selvom det selvfølgelig giver blod på tanden, at en klub på det niveau var så interesseret, siger Rasmus Lauritsen.

Har du indtryk af, at Dinamo Zagreb er klar til at slippe dig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kun halvandet år tilbage af kontrakten. Så hvis der kommer et tilbud, som giver mening for begge parter, så er det i interesse for både klubben og jeg.

Superligaen er blevet aktuel
I tidligere transfervinduer har Rasmus Lauritsen afvist at vende hjem til Superligaen, men den dør er ikke helt lukket længere.

- Jeg er åben for det meste, så længe det er på et tilpas højt niveau, så jeg vil ikke udelukke Skandinavien og Superligaen, hvis det er en topklub der.

Flere Superliga-klubber har da også vist interesse i flere omgange.

- Der har været dialog og forespørgsler både nu her og i nogle af de andre vinduer. Tidligere havde jeg en idé om, at jeg på ingen måde ville hjem, fordi jeg ville fortsætte i udlandet, hvor nu kan jeg godt være lidt mere åben og interesseret i det. Både fordi niveauet er rigtig højt derhjemme, og fordi at jeg ikke er glad for min rolle her, siger Rasmus Lauritsen.

Han vil ikke forholde sig til konkrete klubber, men hvis turen skal gå hjem til Skandinavien, skal det være til en af de store klubber.

- Det skal helt klart være en af topklubberne, hvis det er. Det synes jeg godt, at jeg stadigvæk kan tillade mig at sigte efter.

Vil du helst blive ude eller helst hjem?

- Som sagt er jeg meget åben. Hvor jeg før har sagt, at jeg 100 procent skal blive i det udenlandske eventyr, handler det nu bare om, at det er et godt match og niveau. Det er spændende at være i udlandet, men det handler mere om at komme til en god klub, hvor niveauet matcher, og så er der ikke så relevant, hvor det er i verden.

- Jeg føler,  jeg har nogle år foran mig nu, der skal være mine bedste år, og jeg skal have en vigtig rolle, som jeg vil give alt for at få, siger Rasmus Lauritsen til bold.dk.

Lauritsen startede karrieren i FC Midtjyllands ungdomsafdeling, og efter at være brudt igennem i Vejle, blev han solgt til IFK Norrköping i 2019.

Efter halvandet år i Sverige gik turen videre til Dinamo Zagreb, hvor Rasmus Lauritsen står noteret for 80 optrædener.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 19. runde

FT

DZA

2 - 1

NKL

11 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0