2022-04-27 08:30:50

Medie: Ecuador kan blive smidt ud af VM

Ecuador benyttede i VM-kvalifikationen Byron Castillo, og det kan ifølge Record få betydning for nationens VM-deltagelse, da der er tvivl om spillerens nationalitet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ecuador spillede sig lidt overraskende til VM i Qatar, da de blev nummer fire i den sydamerikanske VM-kvalifikation. 

Men nu kan det være, at glæden kommer til at forstumme. 

Ifølge mediet Record er der nemlig tvivl om Byron Castillos nationalitet, og det er et stort problem for Ecuador, da backen har spillet otte kampe i den overståede kvalifikation. 

Record skriver, at der er blevet ført en retssag, hvor der er blevet fremlagt dokumenter, som viser, at Castillo er født i Colombia, og at han i øvrigt skulle være tre år ældre. Ifølge hans papirer er han født i 1998, men de nye dokumenter viser, at han skulle være født i 1995. 

Tilbage i 2017 var Castillos nationalitet også til diskussion, dengang blev det dog slået fast, at han havde sine papir i orden. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Medie: Ecuador kan blive smidt ud af VM
Foto: Franklin Jacome/Reuters/Ritzau Scanpix

Record skriver dog, at der er særligt ét punkt, som taler til Ecuadors fordel. Der er nemlig ikke blevet indgivet en protest inden for de første 48 timer efter en kamp. 

FIFA skulle angiveligt ikke være gået ind i sagen endnu, men hvis de beslutter sig for at udelukke Ecuador, kan det få betydning for Chile og Perus deltagelse ved den kommende VM-slutrunde. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Futbolecuador har formanden for Ecuadors fodboldforbund udtalte, at han ikke kender til historien. 

-Der eksisterer ikke en verserende retssag, hvor de dokumenter er blevet fremlagt. Det forekommer mig, at det blot er endnu et forsøg på at skabe en nyhed. Jeg er ikke bekendt med nogen ny retssag, udtalte Francisco Egas

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0