2022-07-22 13:56:01

Schjønberg drømmer om at blive EfB-træner

Den tidligere landsholdsspiller Michael Schjønberg siger til bold.dk, at hans store drøm er at blive Esbjerg-træner. Det ville være stort for 07 Vestur-chefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Michael Schjønberg har altid haft et helt specielt bånd til Esbjerg fB. 

Den tidligere landsholdsspiller tilbragte mange år i den vestjyske klub, og 55-årige Schjønberg har bestemt ikke glemt tiden i Esbjerg. 

Han husker nemlig tiden med fremragende minder, som blandt andet bød på 103 førsteholdskampe med 18 mål til følge.

Schjønberg siger derfor til bold.dk, at det ville være stort at slutte karrieren som Esbjerg-træner. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en stor drøm om på et tidspunkt, at cirklen slutter angående min fodboldkarriere. Min fodboldkarriere startede, da jeg kom til EfB (Esbjerg fB, red.) i tidernes morgen.

- Fra jeg var 10 til 21 år, var min adresse EfB ude på Gammel Vardevej fra morgen til aften, hvis jeg ikke var i skole, som jeg også skulle en gang imellem. Min klub er stadig EfB. Det vil det altid være, og det gør ondt, det som der sker nu, men jeg har en drøm om på et tidspunkt at blive træner i Esbjerg, så ringen slutter. Det kunne være stort, siger Michael Schjønberg til bold.dk.

Hvilken betydning har Esbjerg haft for dig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg spillede der som ungdomsspiller og på klubbens bedste hold som markspiller. Da jeg kom op som ynglingespiller, blev jeg smidt i mål, og jeg fik at vide, at hvis jeg ikke fortsatte med at stå på mål, så havde jeg ingen fremtid i klubben. 

- Jeg startede så med at spille i Serie 4 som seniorspiller, men det var lige meget dengang. Det fællesskab, der var i klubben, har også været med til at forme mig som menneske og de værdier, som jeg har taget med senere hen. 

- Dengang lærte jeg, at man ikke får noget forærende, bare fordi man havde spillet på klubbens førstehold. Jeg måtte starte fra bunden af. Jeg startede i Serie 4 og kom op på klubbens førstehold på et tidspunkt med alle de kammerater, som jeg stadig har. Det har været med til at forme mig som menneske og har gjort, at jeg har fået en masse gode værdier. 

- Jeg føler også, at det har været med at skubbe mig den vej, som jeg skulle. Det stod ingen steder i stjernerne, at jeg skulle spille fodbold. Jeg har en stor forhåbning om, at alt det, som jeg har fået af klubben, vil jeg gerne give tilbage igen.

Kommer nok ikke til at ske

Schjønberg er dog ikke sikker på, at Esbjerg-drømmen går i opfyldelse. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er egentlig også kommet så langt, at jeg egentlig ikke tror på, at det kommer til at ske, fordi der har været så mange muligheder og chancer, for at det har kunnet lade sig gøre. Jeg tror ikke, at det kommer til at ske, men man må gerne have drømme og ting, man godt kan tænke sig. Det er ikke sikkert, at det hele flasker sig, siger Michael Schjønberg til bold.dk.

Lige nu agerer Michael Schjønberg cheftræner for færøske 07 Vestur i den bedste færøske række Betri Deildin, og den tidligere landsholdsspiller har tidligere stået i spidsen for blandt andet Vendsyssel FF.

Schjønberg har kontrakt med den færøske klub indtil 31. december 2023.

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0