2023-01-28 06:30:02

Van der Vaart kunne mærke smerten: Følte sig ansvarlig for fiasko

Rafael van der Vaart siger til bold.dk, at han kommer til at savne Esbjerg fB. Han mener dog, at det har været vanskeligt grundet klubbens nedrykning til 2. division. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag aften kom det frem, at Esbjerg fB og Rafael van der Vaart er blevet enige om at stoppe samarbejdet allerede nu.

Rafael van der Vaart kom til Esbjerg fB i 2018 som spiller og blev efterfølgende assistent i sommeren 2021, og han siger til bold.dk, at det ikke har været nemt at opleve Esbjergs nedtur og kaotiske tilstand.

- Det har været en hård tid, men jeg kan også lide, når det er hårdt. Man skal rejse sig igen, og det er også det, mange spillere gjorde. Jeg kunne godt lide at være der for drengene, hvor jeg kunne se, at spillerne udviklede sig og følte sig hjemme. 

- Det var, hvad jeg så, i forhold til den seneste sæson. Det er et hold, hvor man virkelig kan lide hinanden og vil arbejde for hinanden. Det er jeg meget stolt over at se, siger hollænderen til bold.dk og tilføjer, at folkene i Esbjerg fB har været fantastiske. 

- Jeg har det fint med, at jeg ikke skal være træner mere lige nu, men jeg er selvfølgelig lidt trist, fordi jeg kommer til at savne alle spillerne i EfB, fordi vi har så godt et bånd.

Artiklen fortsætter efter billedet

2. division -Van der Vaart kunne mærke smerten: Følte sig ansvarlig for fiasko
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Den største skuffelse, som Van der Vaart oplevede i dansk fodbold, var Esbjergs nedrykning til 2. division i sommeren 2022.

- Jeg kunne mærke smerten hos spillerne, og spillerne følte et pres. Når man føler presset, kan man ikke præstere. Denne skønne klub rykkede ned i 2. division, og jeg følte mig meget ansvarlig for det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

39-årige.Van der Vaart siger dog, at han også har haft mange gode oplevelser ved at være en del af dansk fodbold, og han kommer til at savne Esbjerg.

- Det har været virkelig godt. Jeg kan godt lide at få forskellige oplevelser. Jeg har boet i Danmark i næsten syv år. 

- Det var en skøn tid, men som fodboldspiller ved man også, at man kommer og går. Det var en skøn tid, og jeg har nydt det, siger Rafael van der Vaart til bold.dk.

Esbjerg er lige nu nummer to i 2. division, men klubben er a point med Aarhus Fremad i toppen af rækken.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0