2022-10-12 12:36:02

Kevin Diks erkender nedtur: Har mistet min identitet

FCK-backen Kevin Diks kæmper med sine præstationer for tiden. Jeg har mistet den identitet, jeg havde i sidste sæson, siger hollænderen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 4. runde

FT

FCK

0 - 0

MCI

25'
0 0
Riyad Mahrez
Brændt straffe
30'
0 0
Sergio Gomez
Rødt kort

Både i AGF og i sin første sæson i FC København markerede Kevin Diks sig som en særdeles angrebsivrig og farlig højreback.

Hollænderen bidrog med i alt 14 mål og 11 assists i de foregående to sæsoner, men på denne side af sommerferien har Diks slet ikke været lige så afgørende.

Et enkelt oplæg står han noteret for i 16 kampe for FCK, hvor 19-årige Elias Jelert i flere kampe har været foretrukket i stedet.

Det var også tilfældet i Champions League-braget mod Manchester City tirsdag, og efter den kamp erkender Diks, at han er inde i en svær periode.

- Jeg kæmper lidt med det for tiden. Jeg skal back to basics, og jeg ved, hvad jeg kan gøre. Jeg ved ikke helt hvorfor, men et eller andet sted på vejen har jeg mistet den Kevin - den identitet, som jeg havde.

- Det er svært, for jeg ønsker at være, som var jeg i sidste sæson. Jeg skal være den aggressive forsvarer, der laver en masse overlap og løber hele tiden.

Artiklen fortsætter efter billedet

CL -Kevin Diks erkender nedtur: Har mistet min identitet
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Det sker af og til i fodbold, at man mister lidt, men jeg skal tilbage til det punkt, og det gode er, at jeg er opmærksom på det. Jeg arbejder hårdt på at komme tilbage til det, siger Diks til bold.dk.

Hollænderen mener ikke, at det handler om træthed, fordi han i en periode har spillet for mange kampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, det handler aldrig om for meget spilletid. Det sker bare nogle gange i fodbold, og det er svært, men det er en del af det. Der er ikke altid solskin, og sådan er det, erkender Kevin Diks.

26-årige Diks har spillet i FCK siden sommeren 2021, hvor løverne hentede ham i Fiorentina, efter han i de foregående to sæsoner havde været udlejet til AGF.

Foreløbig er det blevet til 55 kampe, seks mål og ti assists for FCK, hvor Kevin Diks har kontrakt til 2025.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 4. runde

FT

FCK

0 - 0

MCI

25'
0 0
Riyad Mahrez
Brændt straffe
30'
0 0
Sergio Gomez
Rødt kort

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0