3F Superliga -Solbakken: Vi justerer hele tiden på stilen
2017-06-29 07:31:01
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Solbakken: Vi justerer hele tiden på stilen

FC København-manager Ståle Solbakken er åben for at justere på sin formation og spillestilen, hvis sommerens transferaktivitet lægger op til det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC København vandt i sidste sæson stensikkert det danske mesterskab, snuppede pokalen og havde succes i Europa med en 4-4-2-opstilling, der kørte uden de store udsving.

Siden er der sagt farvel til Ludwig Augustinsson og Andreas Cornelius, mens også Mathias Zanka Jørgensen er på vej væk. Nye er i stedet Pierre Bengtsson, Michael Lüftner og Pieros Sotiriou, og det kan betyde ændringer i formation og stil.

- Vi justerer hele tiden og løbende på vores stil og formation. Der er en myte i de danske medier om, at vi altid har spillet den samme 4-4-2, men det er ikke rigtigt.

- I 2010/11-sæsonen spillede vi for eksempel 4-2-2-2 med Vingaard og Bolanos placeret stort set helt inde i midten. Vi har også spillet 4-1-4-1 i min tid, siger Solbakken til bold.dk.

Især afskeden med Andreas Cornelius og tilgangen af Sotiriou kan medføre en ændring, da cyprioten ikke umiddelbart har helt samme boksangriber-statur som Cornelius.

- Det skal du ikke sige. Han er en solid og kraftfuld angriber, der har spillet den rolle meget for Apoel, så det kan godt være, at han skal gøre nogle af de samme ting, siger Solbakken og tilføjer:

- Umiddelbart fortsætter vi med at spille med to angribere, som vi har gjort i de fleste kampe. Men det kan også godt være, at vi kommer til at spille mere med en oppe foran og en bagved ham. Det må se vi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu har vi tre kampe på træningslejren, hvor vi kan arbejde med tingene og se de nye spillere i aktion. Der får vi givetvis nogle svar.

FCK spiller torsdag mod Partizan på sin træningslejr i Østrig. Søndag gælder det Sturm Graz og onsdag FC Krasnodar.

mikael@bold.dk


Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

40 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0