2023-01-13 16:30:01

Stamenic vil ikke forlænge med FCK: Følte mig som 'dead man walking'

Marko Stamenic fortæller til bold.dk, at han følte sig som en 'dead man walking', da nyheden om hans fremtid kom ud. Han håber dog på, at han en dag kan vende tilbage til FC København.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i København
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LEV

1 - 0

FCK

Det er snart slut med Marko Stamenic hos FC København.

Det newzealandske stortalent ønsker nemlig ikke at forlænge sin kontrakt med københavnerne, og derfor har han blot seks måneder tilbage i hovedstaden.

FCK valgte i den forbindelse at udgive en officiel meddelelse, hvor sportsdirektør Peter Christiansen blandt andet sagde følgende:

- Vi synes, Marko har udviklet sig godt her, men vi må forholde os til, at han ikke ønsker at forlænge sin aftale.

Til bold.dk fortæller Marko Stamenic, hvordan han reagerede på nyheden:

- Da jeg læste det, følte jeg mig lige hurtigt som en 'dead man walking'. Men det er en beslutning, som alle forhåbentlig vil respektere. 

- Det er fint, at folk har en mening om mit valg, men jeg tænker kun på min familie og klubbens valg. Så for de næste seks måneder vil jeg give alt for FCK, lyder det fra Marko Stamenic.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Stamenic vil ikke forlænge med FCK: Følte mig som 'dead man walking'
Foto: Lindsey Parnaby/AFP/Ritzau Scanpix

bold.dk mødtes med Stamenic på FCK's træningsbaner på Frederiksberg, og her valgte midtbanespilleren at komme med en større forklaring på, hvorfor han ikke vil blive i klubben.

 - Jeg har elsket min tid hos FC København, og det gør jeg stadig rigtig meget. Jeg er stadig hos FCK i seks måneder, så jeg vil fortsat kæmpe hårdt for klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har dog valgt ikke at forlænge, da jeg gerne vil holde mine muligheder åbne for de næste seks måneder og se, hvad der kan ske.

- Der er sket meget for mig de seneste måneder. Det har åbnet mange døre for mig nu, og det er meget interessant for mig. Det er derfor, jeg ikke har valgt at forlænge.

Vil Stamenic væk i januar?
Vi er dog midt i en januar transfervindue, hvor Stamenic har muligheden for en tidlig afsked.

Men har Stamenic tænkt sig at forlade FCK allerede nu?

- Nej, ikke nødvendigvis. Jeg skal selvfølgelig se på, hvad der kommer til at ske. Men lige nu er jeg på kontrakt til sommer, så jeg tænker ikke på noget andet end at vinde mesterskabet.

- Så vi må se på, hvordan det ser ud til sidst i dette vindue, og hvad PC siger om klubber, som skulle være interesserede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt kan jo ske i denne sport, og især i transfervinduet, hvor du fra det ene til det andet øjeblik kan have noget eller ej. Men som jeg sagde, jeg vil holde mine muligheder åbne.

Men hvis det ikke ender med et farvel i januar, så skal FCK-fansene ikke være bange for, at Stamenic ikke kommer til at give den gas det næste halve år.

Han vil nemlig fortsat kæmpe for løven på brystet.

- Mit hoved og hjerte er jo hos FC København, så jeg giver stadig alt for klubben. Bare fordi det bliver mine sidste seks måneder, får det ingen betydning for mit niveau til træning

Stamenic håber på gensyn med sit andet hjem
Det er tydeligt at mærke på Marko Stamenic, at valget om ikke at forlænge med FC København har været svær.

Det er nemlig en klub, som han har været i siden 2020, hvor han kom til fra Western Suburbs i New Zealand, og derfor betyder hovedstadsklubben meget for ham.

- Jeg har været taknemmelig for, at jeg har fået så meget spilletid under 'Nees', så det handler ikke om spilletid eller om klubben. Jeg har elsket at være her, ja, jeg har selv elsket at bo i Danmark. 

- Så det er et godt spørgsmål, hvorfor jeg gerne vil skifte væk. Men det handler bare om, at jeg vil prøve noget nyt. 

- Men jeg vil lige slå fast, at det her ikke bliver et farvel, fordi jeg vil meget gerne vende tilbage til FCK en dag. Det er en fantastisk klub med fantastiske faciliteter og mennesker. Det her er mit andet hjem.

Hvorfor ikke bare skrive under på en ny kontrakt, når du elsker FC København så meget?

- Ja, det er jo et godt spørgsmål. Men jeg vil gerne se, hvad jeg kan drive det her til. Jeg vil gerne opleve noget nyt, lære og vokse. Jeg er stadig ung og kan lære meget, og derfor har jeg taget dette valg, lyder det fra Marko Stamenic til bold.dk.

20-årige Marko Stamenic står noteret for 15 kampe i denne sæson, hvor han også fik spilletid i Champions League.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LEV

1 - 0

FCK

15 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0