2022-08-04 13:27:42

Thorup om kant-mekka i FCK: Et luksusproblem

FC København-truppen indeholder et hav af kantspillere, men ifølge Jess Thorup er det blot et luksusproblem, der grundet et tætpakket kampprogram er nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter tilgangen af Mohamed Daramy tæller FCK-truppen otte kantspillere.

Victor Claesson, William Bøving, Isak Bergmann Johannesson, Akinkunmi Amoo, Paul Mukairu, Roony Bardghji, Luther Singh og nu altså også Mohamed Daramy.

Listen er lang, og derfor er det svært at se, hvordan Jess Thorup skal kunne give spilletid til dem alle.

FCK-træneren erkender da også, at det ganske enkelt ikke er muligt at gøre alle kantspillerne tilfredse.

Det skete i interview efter onsdagens FCK-træning, hvor bold.dk var til stede.

- Det er ikke muligt at gøre alle tilfredse, så for mig handler det om at have en åben og ærlig dialog med den enkelte, sagde han og fortsatte.

- På den korte bane kan man sige, at Victor Claesson, der også var købt som kantspiller, har udviklet sig over et par kampe til at byde sig til som en mulig 8'er også. Det viste han i Aalborg, hvor han scorede et par mål og lavede en assist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er flere af spillerne, der fleksible på flere positioner. Om jeg lige tæller til otte, ønsker jeg ikke at diskutere med dig, men det er rigtigt, at vi har mange kantspillere, lød det fra Thorup.

Et luksusproblem

Kan vi forvente at se Claesson spille centralt på mere permanent basis, eftersom Daramy primært spiller venstrekant? 

- Jeg vil ikke stå her og sige, hvem der kommer til at spille hvor, for vi skal spille så mange kampe, at vi får brug for rigtig mange spillere. Det, jeg prøvede at antyde, var, at der nogen spillere, som også kan spille andre positioner. 

- Det har både Victor og en spiller som Hakon (Haraldsson, red.) gjort. Min opgave er både at stille det stærkeste hold, men også få det størst mulige ud af den enkeltes potentiale, sagde Thorup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er det et luksusproblem for dig, eller giver det hovedpine at have så mange kantspillere? 

- Det er klart et luksusproblem. Når man har så mange spillere på så højt et niveau, giver det jo kun træneren hovedpine i forhold til, hvem han skal sætte på banen.

- Men for holdet og i forhold til at kunne skifte fra kamp til kamp giver det jo nogle kæmpe muligheder.

Mulighed for Singh-afgang

Jess Thorup har tidligere givet udtryk for, at en spiller som Luther Singh kunne være på vej til at blive lejet ud eller solgt.

bold.dk forsøgte onsdag at spørge Peter Christiansen, om det stadig var aktuelt, og her svarede sportsdirektøren meget kort og præcist.

- Det kunne sagtens være en mulighed.

FCK-chefen understregede desuden, at tilgangen af Daramy ikke lukkede for muligheden for at købe Nicolai Vallys fri i Silkeborg. Det kan du læse mere om her.

33 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0