2021-12-15 06:30:00

Intet udsalg i FCM: Kan hente nye proaktivt

Mens FC Midtjylland ikke forventer mange udadgående transfers, så kan det blive en mulighed, at FCM blandt andet handler for at dække sig ind for fremtidige salg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var heftig transferaktivitet på den jyske hede i sommer, men det skal man ikke forvente gentager sig i januar-vinduet.

Det fortæller sportschef i den midtjyske klub Svend Graversen til bold.dk.

Graversen er godt tilfreds med truppens udseende, og det umiddelbare mål for det kommende transfervindue bliver at holde sammen på truppen, hvor kun få spillere står på affyringsrampen.

- Helt overordnet, så er målet altid at komme en anelse stærkere ud af vinduet, end vi gik ind i det.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at holde sammen på det hold, vi har, og som lige nu fører Superligaen, er videre i Europa og er i pokalsemifinalen.

- Men vi vil også gerne lægge et par procenter oveni den trup, og det kan ske på mange måder. 

- Både på transfermarkedet, men det kan også være nogle unge mennesker, som viser sig frem igennem en opstart, så vi på den måde forstærker os internt, siger Svend Graversen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Intet udsalg i FCM: Kan hente nye proaktivt
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

FCM har blandt andet nydt godt af unge Victor Lind, Elias Rafn Olafsson og Raphael Onyedika, der som interne transfers alle har gjort sig godt bemærket på førsteholdet denne sæson.

Kraev og Mabil kan tage til danske klubber

Artiklen fortsætter efter annoncen

På affyringsrampen i januar står helt sikkert spillere som Awer Mabil og Bozhidar Kraev, som begge har et halvt år tilbage af kontrakten.

De to er begge på vej ud allerede i januar, og hos FCM er man åben for at lytte til interesserede danske klubber, hvis de skulle være interesseret i at hente de to i januar.

- Om det er til danske eller udenlandske klubber er ikke vigtigt for os. Det vigtigste er, at de to dygtige gutter finder det rigtige for dem.

- Det har de fortjent og det har de brug for. Det afhænger selvfølgelig også af interessen, siger Graversen om de to spillere, som fra det nye år frit kan diskutere ny kontrakt med interesserede klubber.

- Vi tager Cajustes situation løbende

I sommer var FCM-profilen Jens-Lys Cajuste et brandvarmt salgsemne efter at have udviklet sig på forrygende vis i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På grund af skader og pladsen på affyringsrampen spillede den 22-årige svensker ikke kampe i begyndelsen af sæsonen, og efter det stod klart, at han hverken røg til Rennes, Newcastle eller Brentford, som han eksempelvis var rygtet til, fik han aldrig brændt igennem på banen i efterårssæsonen.

Han nåede således kun knap 400 minutter, og endnu er det en anelse oppe i luften, hvad der skal ske med Jens-Lys Cajuste, siger Graversen.

- Tingene gik ikke op i en højere enhed i sommer, og i hans efterår har han været udfordret på forskellige måder, så for os og for ham drejer det sig om, at han kommer ind på holdet igen.

- Han skal have en god opstart og det kræver først og fremmest, at han er skadesfri. Han skal spille sig ind i hjertet på Bo, det er det, det går ud på, siger Graversen og tilføjer:

- Vi må se, hvad der af ting, som kan lade sig gøre. Om det er det ene eller om det er at spille sig ind i startopstillingen på et godt fodboldhold, der tager vi situationen, som den opstår i løbet af vinduet.

Cajuste har halvandet år tilbage af sin FCM-kontrakt.

For nylig fortalte midtbaneprofilen Evander, at han gerne bliver i FCM, selv om der er interesse udefra. FCM håber ligeledes at holde på brasilianeren.

Nye spillere kan være forberedelse på salg

Selv om FCM forventer et stille transfervindue, så ligner det ikke FC Midtjylland at gå gennem et transfervindue uden at hente spillere udefra, og det bliver formentlig heller ikke tilfældet i januar.

Svend Graversen fortæller, at FCM blandt andet kan finde på at forberede sig på fremtidige salg.

- Der kan opstå gode muligheder for at forstærke sig i et transfervindue, og så går vi efter det, og nogle gange handler vi også proaktivt i forhold til, hvad der kan ske et halvt eller et helt år frem.

- Helt specifikt har vi ikke nogle positioner, hvor vi må og skal forstærke os. Vi er dobbeltbesat på samtlige positioner og er rigtig stærke, synes vi. Men vi handler, hvis muligheden opstår, siger Graversen til bold.dk.

I sommer hentede FCM blandt andet Marrony, Juninho, Charles og Henrik Dalsgaard, mens blandt andre Alexander Scholz, Frank Onyeka, Anders Dreyer og Mikael Anderson forlod butikken.

12 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0