2023-06-08 15:00:00

TK forstår folks vrede over skifte: Det er den førende klub

Thomas ‘TK’ Kristensen har valgt at skifte fra Lyngby til FC Nordsjælland for anden gang, og han forstår, hvis nogle folk føler sig stødt over skiftet, siger den tidligere Superliga-spiller til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

40-årige Thomas ‘TK’ Kristensen skiftede som spiller mellem to rivaler, da han tog turen fra Lyngby til FC Nordsjælland i 2005. 

Nu har den tidligere Superliga-spiller igen valgt at lave skiftet.

Han skifter nemlig en tilværelse som transitionstræner i Lyngby ud med det samme job i FC Nordsjælland.

Normalt er det ikke populært at skifte mellem to rivaliserende klubber, og nu har han altså taget turen to gange fra Lyngby til FC Nordsjælland. 

Thomas Kristensen siger til bold.dk, at hans skifte til FC Nordsjælland måske ikke skaber jubel blandt alle Lyngby-tilhængere, og det har han forståelse for.

- Det har perifert været inde i mine overvejelser. Jeg forstår, accepterer og respekterer præmissen om rivaliseringen. Det er også svært for mig at navigere i. 

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -TK forstår folks vrede over skifte: Det er den førende klub
Foto: FC Nordsjælland

- I hele min fodboldkarriere i Danmark har jeg været i de tre mest rivaliserende klubber FC Nordsjælland, Lyngby og FC København på Sjælland, men der er også Brøndby. Der er jo ikke nogen af de tre klubber, der er sindssygt glade for hinanden. 

- Det er en præmis, som jeg har lært at leve med. Jeg accepterer, når det er anden gang, at jeg skifter fra Lyngby til FC Nordsjælland, at der er nogle, der føler sig stødt og ærgerlige over det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det må jeg leve med, og det lever jeg fint med. Det er de tre klubber, som jeg har kendskab til og har følelser for.

Den førende klub
Kristensen fortæller, at han har sagt ja til jobbet, da FC Nordsjælland er længst fremme angående transition. Som transitionstræner skal den tidligere Superliga-spiller står for spillernes overgang fra akademiet til førsteholdet.

- Rent sportsligt synes jeg, at det er det helt rigtige valg, men det er klart, at når man er kommet fra et sted, hvor man er rigtig glad for at være, har det også været med i ligningen. 

- Jeg har haft tre fantastiske år i Lyngby både på og uden for banen. Derfor var det ikke noget nemt valg menneskeligt, men jeg får muligheden for at komme op og arbejde i en stor og international organisation. 

- I forhold til transitionen er det vel den klub, der har været førende i de seneste ti år. Det, synes jeg, gav rigtig god mening og var en fed mulighed.

Stor talentmasse
Kristensen fortæller, at det er en stor mulighed for ham, da han kommer til at arbejde med talenter fra hele verden. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Right to Dream-samarbejdet og ejerskabet er klubben virkelig gået ind i at lave spillerne selv både de danske spillere og Right to Dream-spillerne fra Ghana, snart i Cairo og om lidt i San Diego. Det gør, at man får en stor talentmasse fra forskellige steder med forskellige kompetencer, siger Kristensen til bold.dk og tilføjer.

- De har i hvert fald deres egen måde. Det er ikke noget unikt, at man satser på unge talenter. Det gør FC København og FC Midtjylland, og specielt FCK har været virkelig dygtige i den her sæson.

- Jeg håber, at jeg kan trække på min egen karriere, så de kan komme igennem nåleøjet og komme op på førsteholdet.

Thomas Kristensen starter i sit nye job 1. juli. 

Som aktiv spiller spillede Kristensen for Lyngby, FC Nordsjælland, FC København, ADO Den Haag, Brisbane Roar og FC Helsingør.

45 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce