2023-02-03 15:08:10

Zürich har fundet melodien under Bo: Lidt som Herfølge

Bo Henriksen fortæller i et interview med bold.dk om sit arbejde i FC Zürich, som danskeren er med til at genrejse efter en elendig sæsonstart.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Super League - 19. runde

FT

SIO

0 - 1

ZÜR

I sidste sæson blev FC Zürich ganske suverænt mester i Schweiz, men efter sommerferien gik det helt galt.

Fire point i ti kampe var facit, da Bo Henriksen blev hentet ind som redningsmand, og den schweiziske storklub er nu ved at finde melodien under den danske cheftræner.

Bo Henriksen var i sin aktive fodboldkarriere for 23 år siden med til at vinde guld med Herfølge, og sæsonen efter blev det til nedrykning.

Situationen i Zürich mindede ham om dengang, men nu er det altså kommet tilbage på sporet.

- Når du ikke har vundet i 15-16 kampe, så er det klart, at der er nogle mentale blokeringer, som skal rykkes rundt på. Der er noget kulturelt, i forhold til hvordan man får noget vindermentalitet og tro på det ind i det igen. 

- Der var både nogle taktiske ting, men så sandelig også nogle menneskelige ting, som der skulle arbejdes med for at få troen tilbage. Der var forsvundet tre-fire spillere fra sæsonen før, hvor de blev mestre, så det var lidt som med Herfølge dengang, hvor jeg selv var med til at blive mester, og så rykkede vi ud året efter.

Artiklen fortsætter efter billedet

Super League -Zürich har fundet melodien under Bo: Lidt som Herfølge
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

- Man bliver ikke som sådan en meget dårligere fodboldspiller på tre-fire måneder, så der var jo nogle mentale barrierer, vi skulle have ryddet op i. Det arbejdede vi meget med og gør det stadig, for vi er jo ikke på nogen måde i mål. 

- Vi har fået 12 point i de sidste otte kampe, hvilket er tre gange så mange som i de første ti kampe, så den vej rundt har det jo været fint, siger Bo Henriksen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den karismatiske træner glæder sig over, at han kan være med til at vende tingene.

- Som jeg har sagt mange gange før, er det nemmeste jo at vinde. Det sværeste er at ændre noget, der går ad helvede til, så det går okay. Det vidste jeg godt, at jeg skulle i gang med, og jeg har en fin fornemmelse af, at jeg godt kan finde ud af det. 

- Det er det, vi stadig arbejder med. Nu har vi i hvert fald fået skabt et hold, som arbejder rigtig hårdt sammen og gør alt, hvad de kan, og så er der også noget kvalitet, så vi vinder fodboldkampe, siger Bo Henriksen til bold.dk.

Ved Bo Henriksens ansættelse lå Zürich isoleret på sidstepladsen i den schweiziske Super League, men nu har storklubben intet Wintherthur og er således nummer ni.

Bo Henriksen blev ansat i oktober og skrev kontrakt til 2024.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Super League - 19. runde

FT

SIO

0 - 1

ZÜR

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0