2022-01-09 06:30:00

Fra USA-ophold til DS-klub: Drømmer stort

Bertram Gjelfort har skiftet en collegetilværelse i USA ud med Danmarksserie-klubben GVI, men han har stadig store ambitioner og drømme angående fodboldkarrieren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tur har Bertram Gjelfort taget, da han er ny spiller i Danmarksserie-klubben GVI (Gentofte-Vangede Idrætsforening, red.).

Han har nemlig senest været på collegeophold i Missouri og spillet for Missouri Miners, men nu skal den 22-årige offensivkræfter prøve kræfter med Danmarksserien.

Meningen var, at Gjelfort skulle have været i USA i fire år, men skolen passede ikke til ham, og derfor har han i stedet for besluttet at droppe opholdet.

Bertram Gjelfort siger dog til LigaBold.dk, at han har fået meget ud af USA-opholdet, hvor han har lært en helt anden måde at spille fodbold på.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Fra USA-ophold til DS-klub: Drømmer stort
Foto: GVI

- Jeg kom derover som 20-årig, og der var jeg allerede en af de ældre, fordi collegefodbold går fra 18 til 23-24 år. Det var lidt et andet skoleforløb. Det var lidt ungdomsfodbold igen, da man spillede med folk fra 18 til 23-24 år. På papiret er en 'freshman' 17-19 år, og der var jeg 20 år, så der havde jeg lidt mere. Dansk og europæisk fodbold er jo noget helt andet end at spille fodbold i USA.

- Jeg kom og fik rimelig hurtigt en startplads og blev topscorer på mit hold og kom på årtiets hold, så jeg vil mene, at det har været et succesfuld ophold i USA. Fodboldmæssigt var det ikke et problem, siger Bertram Gjelfort til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan var det anderledes at spille i USA?

- Et er, at du har frie udskiftninger. Det gør, at det taktiske aspekt af en kamp er, hvad man kunne betegne som 'indianerbold'. Der går man ind og løber sig flad i de første 20 minutter. 

- Så løber man sig død der, så kan man blive skiftet ud og få en pause, og så kan man komme ind igen og give den en skalle. Der er ikke noget med, at man vil prøve at tage det stille og roligt. Det er bare fuld pedal hele vejen igennem. Der bliver ikke spillet 'tika-taka' derovre.

- Det er mere, at man skal spille lange bold og op på én. Det er meget hurtigt, og så kører man alle omstillinger. Hvis der er en chance for en omstilling, så kører man den. Det har været meget anderledes, at man skulle tilvænne sig, at der er frie udskiftninger. Så tager man måske to-tre udskiftninger på en gang. Det er lidt ishockey-agtigt, så man foretager kædeskift. Så tager man eksempelvis de forreste tre ud, og så har man de kæder.

Ikke så taktisk i USA

Når Gjelfort skal beskrive niveauet i USA kontra Danmarksserien, så synes han, at det er vanskeligt at drage en direkte parallel mellem de to rækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er lidt svært at svare på, da det er en anden fodbold, som man spiller. I ungdomsfodbold i Danmark fokuserer man meget på at udvikle spillere, og det gør man også i USA, men det er på en anden måde. 

- Der er ikke så mange timer, der bliver brugt i taktikrummet. Det er mere ude på løbebanen, hvor man skal få løbet noget mere. Der er selvfølgelig en lille niveauforskel, men det har meget at gøre med den måde, som man spiller fodbold på.

- Det er forskelligt fra spiller til spiller, og hvordan man er som type, men jeg kunne relativt nemt tilvænne mig den måde, som spiller på, ved at give alt, hvad man har, så kommer man ud, og så ind igen.

- Det var lidt mærkeligt, fordi jeg var vant til, at man kunne spille sig ind i en kamp, hvis man havde ti dårlige minutter, så havde man resten af kampen til at spille der. Det havde man ikke der, så man skulle spille sig ind i kampen på en anden måde i stedet for at spille den sikre aflevering.

Vil tilbage til toppen

Selvom Gjelfort nu skal spille i Danmarksserien for GVI, så betyder det ikke, at han har opgivet de store drømme. Han vil gerne opnå mere med karrieren.

-  Jeg vil gerne tilbage til at spille på toppen. Det er altid en drøm at se, hvor langt mit talent kan nå. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at få min drøm til at gå i opfyldelse. Om det bliver i Danmark, Sverige, eller om jeg tager tilbage til USA, det har jeg ikke noget mod. Jeg ved, at det kræver en masse hårdt arbejde, og det er jeg villig til at gøre. Jeg har været i et elitemiljø, så jeg ved, hvad der skal til, siger Bertram Gjelfort til LigaBold.dk.

Han nåede at spille en enkelt sæson i USA, da sæson nummer to blev udsat på grund af corona.

Bertram Gjelfort har før været en del af Brøndby IF og Allerød, og han siger, at han specielt fik meget ud af opholdet af Brøndby, men at en skade gjorde det svært for ham.

GVI indtager ottendepladsen i Danmarksserien Pulje 2.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0