2023-03-08 13:56:01

Dansk seriespiller skifter til Firenze-klub: Aner ikke hvad træner hedder

Daniel Kristoffersen skal fremover tørne ud for italienske ASD Rondinella Marzocco. Danskeren siger til bold.dk, at der er stor kulturforskel, og det betyder, at han ikke kender sin nye træners navn. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 1. runde

FT

HED

3 - 1

OKS

Nu har den tidligere Hedensted-spiller fået styr på fremtiden.

Danskeren siger nemlig til bold.dk, at han er skiftet til ASD Rondinella Marzocco fra den femtebedste række Eccellenza Toscana Girone B på en kontrakt frem til sommer. 

- Valget er faldet på klubben, fordi jeg var til prøvetræning flere forskellige steder, men det passede mig ikke så meget de andre steder. 

- Rondinella var det perfekte match på grund af afstanden til, hvor jeg bor og niveauet. Faciliteterne er også meget bedre end de andre steder, så det passer mig helt perfekt, siger Daniel Kristoffersen til bold.dk og tilføjer, at han har få kilometer til både træning og hjemmekampe.

Offensivspilleren er normalt vant til at kalde sin træner ved navn i Danmark, men sådan fungerer det ikke i ASD Rondinella Marzocco. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Hedensted -Dansk seriespiller skifter til Firenze-klub: Aner ikke hvad træner hedder
Foto: ASD Rondinella Marzocco

Chefen bliver nemlig kaldt ‘Mister’, og derfor har danskeren ingen idé, hvad trænerens reelle fornavn er.

- Det er et helt andet træningsmiljø og øvelser end i Danmark. I Italien møder folk ind til træning to minutter før, og de kommer ind med espresso i hånden, og så kører de bare fuldt italiensk på træningsbanen. Det er, som man forestiller sig. 

- Træneren er glad for peptalks, og du kalder ham ‘Mister’, så du er ikke fornavn og efternavn med træneren. Jeg har oplevet, at der er meget springtræning, og vi har en fysisk træner. Ellers er det højintenst, siger den danske kantspiller og tilføjer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en del af kulturen hernede, så det er jo bare at leve sig ind i det. Hvis jeg skal være helt ærlig, så aner jeg ikke, hvad træneren hedder til fornavn. 

- Det er sådan, man gør hernede, så det gør jeg også. Det er anderledes end i Danmark, men det er bare en af de sjove historier, som man kan fortælle, når man kommer hjem.

Høj musik og italienske gloser
Klubben træner tre gange om ugen og spiller kamp i weekenden i et deltidssetup, og han forsøger at følge med i træningerne, selv om det hele foregår på italiensk. Han er dog blevet taget rigtig godt imod.

- Jeg er ikke den skarpeste til italiensk endnu, men jeg har lært mange fodboldudtryk på italiensk, men de er super imødekommende. 

- De snakker ikke så godt så engelsk, og nogle af spillerne gør slet ikke, men de gør deres bedste for at kommunikere med mig. 

Kristoffersen nyder at være i Firenze, hvor pulserende natteliv og gang i gaden er en del af hverdagen. Han bor med kæresten lige ud til en stor plads, og der er ikke mange stille stunder. 

- Det er lige meget, om det er tirsdag eller fredag. Det er hele tiden, om det er livemusik, nattelivet eller restauranter, det hele kører på højtryk. 

At være en del af italiensk fodbold og kultur er med til at gøre ham til et mere dannet menneske og bedre fodboldspiller. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været sjovt og sundt for mig at opleve andet. Jeg elsker at opleve nye ting. Det giver noget til mig som person og fodboldspiller, siger Daniel Kristoffersen til bold.dk. 

Danskeren kan få debut for ASD Rondinella Marzocco, når mandskabet møder Mazzola Valdarbia, og Kristoffersen og co. er nummer fem i rækken.

Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 1. runde

FT

HED

3 - 1

OKS

5 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce