2022-06-17 18:00:03

Rutineret træner forlader Herlev: Brug for nyt

Bo Holden har valgt at stoppe som cheftræner for Herlev, der må en tur ned i DS. Han siger til bold.dk, at begge parter har brug for nye impulser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herlev har haft en yderst svær tilværelse i 3. division, og mandskabet endte også med at rykke ud af rækken med blot 18 point i 32 kampe. 

Erfarne Bo Holden har stået i spidsen for mandskabet, men tiden som Herlev-cheftræner er forbi. Bo Holden siger til bold.dk, at han har valgt at forlade Herlev.

- Det var egentlig meget nemt. Vi lavede en toårig aftale. Jeg var der først i et halvt år, og så lavede vi en ny toårig aftale, og den udløber så nu. Det passer med, at klubben har brug for nye impulser, og det har jeg også. Så der er ikke meget overraskende i det, da kontrakten udløber, siger Bo Holden til bold.dk.

Hvordan har det været at være i Herlev? 

- Det har været en fantastisk rejse. Jeg kom til, da vi lå rigtig skidt i Danmarksserien efter næsten et helt halvt år, hvor vi kun havde seks point. Så var aftalen i det første halve år, at vi skulle forsøge at redde os fra nedrykning. 

- Det var den meget korte ambition. Så ramte corona Danmark, og så besluttede DBU, at der ikke var nogle nedrykkere fra Danmarksserien, men at man startede forfra med lidt flere hold og et blodbad året efter. 

- Vi lykkedes med det, og så fik vi lov til at starte på ny. Det var den første fulde sæson, hvor vi endte med at rykke op, så det var fantastisk turnaround.

Har de mange nederlag i denne sæson haft indflydelse på din beslutning?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, ikke rigtig. Jeg stopper ikke, fordi vi har tabt mange fodboldkampe. Vi har været med i mange af kampene, men der har selvfølgelig været nogle af kampene, der har været rigtig skidte som Karlslunde-kampen eksempelvis (Herlev tabte 0-10, red.). Generelt har vi præsteret fint over hele året. 

- Problemet har været, at vi med de midler og spillere, som vi har haft, måske godt var klar over, at vi ville få det svært i 3. division, men jeg synes, at vi har gjort det godt, og jeg håber, at vi alle sammen lærer af det og kommer styrket ud af den modgang, som vi har haft. Så det er ikke derfor, at jeg stopper. Det er fordi, min kontrakt udløber, og jeg har brug for nye omgivelser.

Grønlandsk assistenttræner i futsal

Hvad der skal ske med 52-årige Holden, er uvist, men han har stadig fodbold inde på livet gennem futsal-verdenen. Holden regner med, at han tager et halvt års pause væk fra grønsværen.

- Jeg er assisterende landstræner på Grønland i futsal, så det kommer jeg til at bruge tid på, men det er tre gange om året, hvor vi har nogle samlinger, så det kommer ikke til at tage alt min tid. Umiddelbart skal jeg ikke være klubtræner inden for futsal. Jeg har vundet DM som cheftræner de seneste fire år, som jeg har været med, så jeg har ikke brug for at komme tilbage til futsal lige nu. 

- Umiddelbart har jeg en idé om, at jeg skal holde et halvt års pause fra trænergerningen, og så må vi se til vinter, om der er nogle spændende projekter, som jeg kan se mig selv i. Som udgangspunkt skal jeg have et halvt års pause, siger Bo Holden til bold.dk og tilføjer:

- Det er faktisk mere projektet, end det er niveauet. Jeg kan sagtens forestille mig at være assistenttræner i en klub på et højere niveau, ligesom at jeg kan være cheftræner på et andet niveau, hvis der er det rigtige klubmiljø eller projekt. Jeg har ikke nogen ambition om, at jeg skal være Danmarksserie-træner eller divisionstræner. Det handler om projektet, 100 procent. 

For Bo Holden var det en dejlig afslutning at få en 3-2-sejr over Roskilde KFUM i den sidste kamp i 3. division, pointerer han. Nu skal Herlev på jagt efter en ny cheftræner.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
0