2022-07-05 10:30:01

Fra DS til Champions League-kval: Sindssygt

Andreas Laursen er skiftet fra Odder til den maltesiske klub Hibernians. Tirsdag kan han komme på banen i CL-kvalen, og det er sindssygt, siger han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

SHA

3 - 0

HIB

Fra Danmarksserien til Champions League-kvalifikationen. 

Det er ikke hver dag, at en dansker tager springet fra den femtebedste række i Danmark til en mesterklub, men det er ikke desto mindre tilfældet for 23-årige Andreas Laursen. 

Han er nemlig draget på noget af et eventyr, da Laursen har skiftet Odder ud med maltesiske Hibernians. 

Den maltesiske klub har hele 13 mesterskaber i pokalskabet, og mandskabet strøg også til tops i den seneste sæson. 

Tirsdag aften skal Hibernians møde Shamrock Rovers fra Irland på Tallaght Stadium i Dublin i Champions League-kvalifikationens første runde. 

Andreas Laursen siger til bold.dk, at han har svært ved at fatte, at der kan vente en Champions League-kvalifikationskamp for ham. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Champions League -Fra DS til Champions League-kval: Sindssygt
Foto: Hibernians FC

- Det er sindssygt at tænke på. Det er lidt som en drøm, som man ikke er vågnet fra endnu, siger Andreas Laursen til bold.dk fra hotelværelset i Dublin. 

Forsvarsspilleren krydser fingre for, at han er en del af tirsdagens holdopstilling. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig sindssygt meget til kampen og hele det her cirkus, som det er at komme med rundt. Det ser jeg utrolig meget frem til. Jeg glæder mig rigtig meget til at se holdopstillingen og høre, om jeg er med.

Lidt af et eventyr

Det er sjældent, at en dansk spiller bliver en del af maltesisk fodbold, men kontakten er opstået gennem Hibernians-anfører Bjørn Kristensen.

- Min grandfætter (Bjørn Kristensen, red.) er anfører på klubholdet hernede, og han har også spillet på det maltesiske landshold, så det er gennem det. 

- Han havde egentlig spurgt, om jeg ikke ville træne med dem for sjovs skyld og prøve det. Så var jeg dernede for en uge siden for at træne og spille kamp, og efter kampen fik jeg at vide, at de gerne ville beholde mig.

Hvordan er det at gå fra en DS-klub til en maltesisk mesterklub?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er sindssygt spændende. Det er lidt af et eventyr, og det er også derfor, at jeg har sagt ja. Nu har jeg kun lavet en kort aftale. Jeg skal kun være her i en måned til at starte med, så i princippet kommer jeg ikke til at spille kampe i den maltesiske liga. Det er kun de europæiske kampe. 

Hvordan har du det med, at det er en kort aftale?

- Det passer fint. Så kan jeg se, om det er noget for mig at være væk fra Danmark, og om jeg kan se mig selv i det. Det var lidt, hvad jeg kunne få, så det tager jeg med. Det er en oplevelse. 

Havde du i din vildeste fantasi troet, at det ville ske?

- Jeg har aldrig tænkt på, at det ville være en mulighed. Det er lidt noget andet. Nu er jeg på hotelværelset lige ved siden af stadionet i Dublin. Det er noget andet at skulle spille her i Dublin med plads til flere tusinde i forhold til at spille en udekamp i Nørresundby, siger Andreas Laursen til bold.dk. 

Andreas Laursen har også en fortid i Vejle og AC Horsens, og i den netop overståede sæson af Danmarksserien spillede forsvarsspilleren 12 kampe for Odder.

Kampen mellem Shamrock Rovers og Hibernians bliver fløjtet i gang klokken 20.30, og returopgøret spilles ugen efter. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

SHA

3 - 0

HIB

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce