2023-06-01 11:51:00

Hobro siger farvel til Ronnie Schwartz og tre andre: Skal opruste

Hobro har valgt at tage afsked med Ronnie Schwartz, Danny Amankwaa, Mathias Nygaard og Don Deedson, og det betyder, at Hobro skal hente erstatninger, siger Lars Justesen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 32. runde

FT

HIL

0 - 0

HOB

NordicBet Liga-klubben Hobro IK vinker farvel til fire spillere i form af Ronnie Schwartz, Danny Amankwaa, Don Deedson Louicius og Mathias Nygaard, der alle har kontraktudløb efter sæsonen. 

bold.dk har interviewet Lars Justesen, der er teknisk chef i Hobro IK, om afgangene, og han sætter først ord på Ronnie Schwartz, som kom til i vinter. 

33-årige Schwartz har blot fået 160 minutter på banen for NordicBet Liga-klubben med nul mål til følge.

- Vi tog Ronnie ind på en kontrakt, fordi vi kun havde lavet otte mål i efteråret og havde svært ved det. Vi ville have noget rutineret ind. 

- Selv om Ronnie ikke har lykkes med at score mål, så har han givet de andre angribere en konkurrence, der har gjort, at de er begyndt at score både Deedson og Brajanac. Han har hjulpet og støttet de unge angribere. 

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Hobro siger farvel til Ronnie Schwartz og tre andre: Skal opruste
Foto: Hobro IK

- Vi har været sindssygt glade for at have Ronnie, der har givet meget til klubben. Det har selvfølgelig været inde i overvejelserne i forhold til en forlængelse, da han har bidraget på den måde, siger Lars Justesen til bold.dk. 

Amankwaa blev ikke forløst
29-årige Danny Amankwaa, der tidligere har været en del af FC København, har været i Hobro siden november 2020, men nu forlader han Hobro. Justesen er ærgerlig over, at klubben ikke har fået udfoldet hans kvaliteter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danny er nok den spiller, der har haft det største CV i Hobro IK’s historie. Han er professionel og en sindssyg træningsspiller. Udfordringen har været, at vi ikke har kunne forløse det. Det er blevet til for få mål og assists. 

- Her i foråret har trænerteamet valgt nogle andre end ham, og det gør, at han skal finde et andet sted, hvor han kan spille. Vi har været rigtig glade for ham. Vi er trætte af, at vi ikke har lykkes at forløse ham. 

Ærgerlig over at miste topscorer
Det har længe været kendt, at Hobro stod til at miste topscorer Don Deedson Louicius, og Justesen havde gerne set, at den 22-årige målmager var blevet. I NordicBet Ligaen har han leveret ti mål.

- I de seneste to år har været rigtig afgørende for, at vi har overlevet, så vi er rigtig kede af, at vi har skullet sige farvel. Vi har forsøgt at forlænge med ham, men i vores setup og økonomi kan vi ikke lykkes med det. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke. Han er jo også udtaget til Gold Cup for Haiti, så vi håber, at han får det med. 

28-årige Mathias Nygaard, der kom til klubben i sommeren 2021, skal også finde sig et andet sted at spille, da spilletiden har ikke været tilfredsstillende for ham, siger Justesen.

- I foråret har han ikke fået den spilletid, som han har håbet på. Vi havde Simon Jakobsen ude med skader i opstarten, så vi lavede en omskoling af ham, og han startede som den midterste stopper i den første kamp. Han har dog fået for lidt spilletid og vil gerne prøve noget nyt. Han har været garant for en god træningsindsats og attitude. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forstærkninger skal hentes
De fire afgange betyder, at Hobro skal hente forstærkninger til truppen forud for den kommende sæson, fortæller Justesen. 

- Lige nu har vi 15 spillere på kontrakter i næste sæson, så det siger sig selv, at vi skal have nogle spillere ind. Der er også tre (Simon Jakobsen, Mathias Haarup og Jacob Tjørnelund, red.), som har udløb, som vi ikke har sagt farvel til, men dem håber vi at forlænge med. 

- Hvis det lykkes, er vi 18, og så skal vi have et par stykker ind, så vi bliver mellem 20 og 23 spillere. Først skal vi erstattet Deedson med et eller andet, der har de samme kompetencer som ham, siger Lars Justesen til bold.dk og tilføjer.

- Det bliver ikke et stille vindue, og det er ikke sikkert, at vi har set den sidste afgang, fordi vi har nogle unge spillere, der har haft en god sæson, som måske skal udvikle sig videre på en større adresse.

Hobro IK møder Hillerød på udebane i den sidste kamp på fredag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 32. runde

FT

HIL

0 - 0

HOB

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce